www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
A to miał być "pro" model? Może chociaż bebech będzie miał lepszy...
Dla mnie "pro" to powinno być coś jak GH z dołączanym gripem, żeby w razie potrzeby bryła zrobiła się taka, żebym mógł normalną lampę (jak FL-50) wpiąć w sanki i używać z względną ergonomią. Na coś takiego czekam i wtedy przesiadam się na m4/3.
To pomimo zapowiedzi nie rozumiem w tym przypadku drogi Pasikonika, co to ma byc i dla kogo te pro?
pozdrawiam serdecznie
Janek
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
GX1 to taki GF1 z matrycą G3, więc dla niektórych to będzie opłacalny zakup.
Choć Pro, to nie jest niestety.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Teraz, jak na naiwnego przystało, czekam czy ten nowy EVF będzie współgrał z GF1.
Do ideału brakuje:
- rozmiaru GF1
- Display wywalić nad Fn1
- multi aspect sensor
- wbudowany wizjer, jak w Nex-7, z lewej strony.
- ekranik z D300, 7D, XZ-1?
- peakin' mode dla złomiarzy typu 11/1.4 czy 12/1.6
- M w video
- zewnętrzny mic (najlepiej Oly!)
Ja (póki działa GF1) się cieszę, jak padnie mam nadzieję, że podpasuje mi jakoś albo GH2 albo G3. Chłopcy się bawią, nie robiąc w ogóle researchu wśród aktualnych użytkowników. Jasno widać, że mają wszystko w de oprócz szkieł i GH2. Następny przystanek: 35-100/X
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
What she loved about the camera was that she could pull it out and start shooting and nobody pays attention.
Do znudzenia (przepraszam, że się powtarzam) - mikro rządzi!
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=39706057
I dedykacja dla Janeczka
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=39713781
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Mi osobiście podoba się GX1, zwłaszcza grip rzypomina świetnego analogowego Hexara AF. W jakości obrazu widzę duży postęp u Panasonica, miałem przez krótki okres Panasonica GH1 ale kolory w RAW nawet przy dłuższej obróbce mnie odrzucały (głownie jak dotąd robiłem zdjęcia dalmierzami na filmie...), od 3 dni mam G3 i kolory są naprawdę bardzo dobre, już JPG z puszki wyglądają dobrze - czerwienie są takie jak być powinny, ludzka skóra wygląda tak jak powinna a i zielenie wyglądają lepiej.
Morg, możesz mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi kolorami? Rozumiem JPEG, ale w RAW przecież możesz pojechać z kolorami w którąkolwiek chcesz stronę. I nie ma znaczenia czy to jest GH1, G3 czy PEN.
GX1 startuje od 600 Euro w opcji tylko aparat i 999 z 14-42X; mają humor tęgi w centrali
Chcąc podbić sprzedaż powinni zrobić opcje: sam aparat, z 20, z 14, z iksem, z dwoma iksami.
Ciekawe ile za nowy EVF, no i kiedy 35-100X lub inne fajne szkiełko![]()
Ten nowy EVF to coś pewnego? Jakie parametry?