Strona 117 z 239 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.161 do 1.170 z 2385

Wątek: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    To powiedz mi zatem jeśli to prawda po co zrobiono np. drugą wersję 14-54mm
    Pewnie dlatego, że był to kit do E-30, który musiał działać w trybie LV. Niekoniecznie dobrze, ale żeby w ogóle działał. Zrobili co się dało.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Skoro Oly kombinuje z własną matrycą, to mogliby dać 11 punktów do detekcji fazy jak to zrobił Fuji w kompaktach i po kłopocie.
    Problem w tym, że nikt jeszcze nie udowodnił, że ten wynalazek Fuji w ogóle działa. Czytałem kilka testów i we wszystkich twierdzono, że nie ma żadnej różnicy.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 25.06.11 o 16:23 Powód: Automatyczne scalenie postów
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Pewnie dlatego, że był to kit do E-30, który musiał działać w trybie LV. Niekoniecznie dobrze, ale żeby w ogóle działał. Zrobili co się dało.
    Nie sądzę. Pierwsza wersja też działa po LV w E-520 i to nie tak najgorzej widząc AF PENów.
    No chyba, że PENy to nie żaden CDAF, a właśnie kilkuletni jeszcze z E-xx stary kiepski AF hybrydowy.
    No trudno. To ja też zrobię co się da i następne co kupię to Panasonic, lub przejdę na bagnet K.

Ciekawi mnie poza tym ostatni natłok super niusów na ulubionym portalu plotkarskim gietrzego.
    Uśmiałbym się, jakby to ktoś podpuszczał ludzi specjalnie robiąc apetyt dla rozczarowania,
    gdyby się okazało, że w 30.06 ukaże się jedynie 14-42mm ver.III i kolejny tuning starego PENa.
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 25.06.11 o 16:45
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Ciekawi mnie poza tym ostatni natłok super niusów na ulubionym portalu plotkarskim gietrzego.
    Uśmiałbym się, jakby to ktoś podpuszczał ludzi specjalnie robiąc apetyt dla rozczarowania,
    gdyby się okazało, że w 30.06 ukaże się jedynie 14-42mm ver.III i kolejny tuning starego PENa.
    Czuję w kościach, że tym razem się nie pośmiejemy
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Czuję w kościach, że tym razem się nie pośmiejemy
    A ja powoli zaczynam się... bać zakupów Oly - kolejna wersje IIR: 40-150 i 14-42 mające na celu... znaczącą poprawę AF.
    Wychodzi na to, że Iwo (OMG!) może mieć rację. Wygląda na to, że dopiero teraz Oly no właśnie opracował czy dopracował swoje CDAF? Co w takim razie za technologia siedzi w pierwszych PEN'ach?
    Trochę mnie niepokoi myśl zakupu szkła za ty$iaka tylko po by za rok przeczytaćna 43R o 12/2.0 II SHG...
    Celowo piszę o PEN'ach nie szkłach bo te (MSC) na GF1 są bardzo, bardzo szybkie.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Trochę mnie niepokoi myśl zakupu szkła za ty$iaka tylko po by za rok przeczytaćna 43R o 12/2.0 II SHG...
    I co to zmienia? Stare szkło przestaje zdjecia robić? AF działać?

Żonę też zmieniasz za każdym razem pojawienia się nowej koleżanki w pracy?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Wychodzi na to, że Iwo (OMG!) może mieć rację.
    Hehe, no zdarza mi się, że mam rację, czasem niechcący..., ale żeby od razu awansować na boga
    Celowo piszę o PEN'ach nie szkłach bo te (MSC) na GF1 są bardzo, bardzo szybkie.
    Sam w drugim zdaniu napisałeś powód, by nie stresować się stwierdzeniem z pierwszego zdania.
    Wynika z tego, że szkła MSC są już spoko, a "tylko" ów magiczny AF w puszce do poprawy.
    Kup sobie to wymarzone 12mm i jak nadejdzie w końcu fajna pod kątem AF pucha, to obaj sobie ją kupimy.
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Żonę też zmieniasz za każdym razem pojawienia się nowej koleżanki w pracy?
    Dokładnie.
    Gietrzy nie pękaj - zostań dwusystemowcem - 1 sprzęt do fotek amatorskich, a drugi zawodowo...
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 26.06.11 o 18:14

| OlyJedi Awatar piozet
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria
    Na znanym portalu jest foto E-P3...
    Ciekawe czy to co piszą o pierścieniu ostrości to prawda - jeśli tak to cool rozwiązanie...
    Ostatnio edytowane przez piozet ; 26.06.11 o 18:21 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piozet Zobacz posta
    Na znanym portalu jest foto E-P3...
    Ciekawe czy to co piszą o pierścieniu ostrości to prawda - jeśli tak to cool rozwiązanie...
    Ja powiem tak: ile? Bo jak rozumiem, P3 będzie w zestawie z 12/2 a PL3 z 45/1.8
    Ciekawe czy będzie (asap) opcja tylko szkła?

Grizz: niby masz rację, tylko szczerze? Jakbym kupił pierwszego kita a nie MSC byłbym lekko... rozczarowany

Iwo: wdepnąłem w m/43, póki co nie widzę co mógłby zaoferować ktoś inny. Po wizycie (raczej mocno nocnej ) w Amsterdamie wiem, że GF1@20/1.7 to już niezła broń na brak światła, najlepsze jest jednak to (eureka ), że razem z 14mm mieści się w "suchej kieszeni" kurtki na deszcz. Mikro rządzi! nawet jeśli C i N mniej szumi
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    J
    Grizz: niby masz rację, tylko szczerze? Jakbym kupił pierwszego kita a nie MSC byłbym lekko... rozczarowany
    To jest kwestia podejścia, albo wpadasz w marketingowy cug - wyżej, mocniej, dalej, "nowiej", drożej... albo cieszysz się życiem. Gadżety są szalenie fajną sprawą, do czasu, aż nie dajemy się zwariować.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Nieźle się zapowiada za kilka dni... (plotki):

1. e-pl3
    2. e-pm3 ("pen mini")
    3. E-p3
    4. grip do e-p3
    5. 12mm 2,0
    6. 45mm 1,8
    7. 14-42mm wersja 3
    8. 40-150mm wersja 3
    9. lampa " prawie FL-36"
    10. Nowy wizjer elektroniczny EVF

A może jeszcze 50mm makro i rybie oko wg roadmapu.
    W sumie tyle premier na raz było chyba tylko na otwarciu systemu....
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 26.06.11 o 21:19