Strona 116 z 239 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166216 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.151 do 1.160 z 2385

Wątek: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    "Rumorsy" są pewne, że E-P3 będzie miało opcjonalny grip w dwóch wersjach (może kolorystycznych?). Coraz bliżej E-620 w m4/3... mam nadzieję.

AF ma być najszybszy ze wszystkich bezlusterkowców... Oby się poprawiło ze szkłami 4/3.

Dotykowy OLED.

Za tydzień się okaże, co będzie

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    "Rumorsy" są pewne, że E-P3 będzie miało
    Ciekawa dyskusja komentarzach (w pigułce):

- w gripie automagiczny konwerter PENa w aparat 4/3 po PDAF oczywiście; grip pasuje tylko do E-P3
    - AF powinien być szybszy ze wszystkimi szkłami mZD
    - ma mieć diodę wspomagającą AF
    - AF ma być szybszy ze szkłami 4/3; tu może być coś na rzeczy; dlaczego nie dali mZD 50/2 macro tylko 45/1.8

Ciekawe czy poprawili czy popsuli swoje atuty (AWB, silnik jpg i fajne h-iso)
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 23.06.11 o 16:38
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    grip pasuje tylko do E-P3
    Oby nie oznaczało to kolejnego rodzaju akumulatora a będzie dobrze.
    - ma mieć diodę wspomagającą AF
    Lepiej późno niż wcale, chociaż sam nie narzekam na jej brak, bo 14-54mmII prawie nigdy nie gubi się.
    - AF ma być szybszy ze szkłami 4/3; tu może być coś na rzeczy; dlaczego nie dali mZD 50/2 macro tylko 45/1.8
    Ja tam bym wolał i tak mZD 50mm/2 ze względu na to macro właśnie i byle by poprawili AF.
    ZD 50mm do najszybszych nie należy, więc jak by nie poprawili AF w PENach szkło wolnym pozostanie.

Inną kwestią jest to, że na dziś dzień mamy do makrofotografii z m43 tylko i wyłącznie drogie 45mm 2,8 OIS
    a z dużego 4/3 tylko 35mm i 50mm (Sigma się wycofała z 105 i 150mm), więc kategoria makro kuleje...
    Oly w roadmapie m43 na 2011 wskazał że latem ma wyjść makro w okolicach 50mm, zobaczymy...
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 23.06.11 o 16:57
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Ciekawa dyskusja komentarzach (w pigułce):

- w gripie automagiczny konwerter PENa w aparat 4/3 po PDAF oczywiście;
    To chyba za dużo komiksów Może nie jestem superbohaterem i mam za mało lotny umysł, ale jak to by miało wyglądać? Pokraczna, skomplikowana konstrukcja mocowana śrubą od spodu, a konwerter w magiczny sposób się wkręci, bo będzie na... Już wiem! To będzie jak zbroja Iron mana! Wyciągasz z kieszeni czerwono złoty niby akumulatorek, wtykasz w korpus E-P3 i nagle "tryk-tryk-tryk"... E-7!!

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    To chyba za dużo komiksów Może nie jestem superbohaterem i mam za mało lotny umysł, ale jak to by miało wyglądać? Pokraczna, skomplikowana konstrukcja mocowana śrubą od spodu, a konwerter w magiczny sposób się wkręci, bo będzie na... Już wiem! To będzie jak zbroja Iron mana! Wyciągasz z kieszeni czerwono złoty niby akumulatorek, wtykasz w korpus E-P3 i nagle "tryk-tryk-tryk"... E-7!!
    Czysta fantastyka , a może to któryś z patentów, a może nie ... .
    Podobno za tydzień już tylko...

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Ma być nowy kit zoom, albo i dwa. Poprawiona prędkość AF.
    Trochę to wkurzające. To już trzecia wersja. Dobrze, że Oly nie wypuścił do tej pory szkieł z wyższej półki, bo jakby z co drugim korpusem miały pojawiać się nowe wersje, to by się ludzie pochlastali

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Ma być nowy kit zoom, albo i dwa. Poprawiona prędkość AF.
    Trochę to wkurzające. To już trzecia wersja.
    Trochę denerwujące, ale pociesza mnie myśl, że dzięki temu jak/jeśli kupię następne body z KITem,
    to będę się cieszył, że nie przepłaciłem 500zł za e-pl2 z drugą wersją, bo będę miał trzecią
    Dobrze, że Oly nie wypuścił do tej pory szkieł z wyższej półki, bo jakby z co drugim korpusem miały pojawiać się nowe wersje, to by się ludzie pochlastali
    Może nawet nie wypuszczać jak dla mnie skoro takie ma problemy z wypuszczeniem nowego od podstaw obiektywu, byle się w końcu ogarnął i dopracował AF ZD 14-54mmII, 50-200mm SWD, no i oczywiście 12-60mm, 70-300mm, czy 50mm a będzie już fajnie.
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 25.06.11 o 15:45

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    ...byle się w końcu ogarnął i dopracował AF ZD 14-54mmII, 50-200mm SWD, no i oczywiście 12-60mm, 70-300mm, czy 50mm a będzie już fajnie.
    Obawiam się, że tego nie da się zrobić. AF w PENach jest OK. Problemem są same obiektywy 4/3, których konstrukcja nie była przygotowana do wydajnej pracy z CDAF. Rozwiązania software'owe mogą tu nie pomóc.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Obawiam się, że tego nie da się zrobić. AF w PENach jest OK. Problemem są same obiektywy 4/3, których konstrukcja nie była przygotowana do wydajnej pracy z CDAF. Rozwiązania software'owe mogą tu nie pomóc.
    To powiedz mi zatem jeśli to prawda po co zrobiono np. drugą wersję 14-54mm

Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Trochę pewnie można przyspieszyć, żeby obiektyw jechał przez zakres z pełną prędkością i tylko miał opóźnienie przy doostrzeniu i na początku ostrzenia zanim się zorientuje w którą stronę jechać.

Skoro Oly kombinuje z własną matrycą, to mogliby dać 11 punktów do detekcji fazy jak to zrobił Fuji w kompaktach i po kłopocie.

Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    To powiedz mi zatem jeśli to prawda po co zrobiono np. drugą wersję 14-54mm
    Zgoda, ale teraz widać jak inżynierowie Olympusa to robią. Trzecia wersja kita dla m4/3. Pewnie 14-54II może ostrzyć jak pierwszy kit pod m4/3.
    Ostatnio edytowane przez Dar-i-jush ; 25.06.11 o 16:10