Jeśli E-P3 nie ma odchylanego ekranu to kiszka
I będę miał zagwozdkę czy brać E-P3 czy E-PL3 bo żaden z nich nie będzie miał wszystkiego co bym chciał.
Jeśli E-P3 nie ma odchylanego ekranu to kiszka
I będę miał zagwozdkę czy brać E-P3 czy E-PL3 bo żaden z nich nie będzie miał wszystkiego co bym chciał.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
To jest żaden problem, jak pisze bythom.com na 43R Oly nie adresuje nowych puszek do nas (aktualnych userów PEN), nasze wciąż kopią AWB, jpg (z Lajką - mniam mniam) i można śmiało ze szkłami MSC czekać na E-5 w PEN'ie.
Jaja są w komentarzach na 43R, ponieważ oprócz mojej mZD 12/2.0 Oly - chyba spadnę z fotela puści - tu cytat admina 43R: There will be a new fast portrait lens.
W innym komentarzu pada... boskie 50mm f/1.4, to tyle narazie, spadam do banku z zaświadczeniem o zarobkach
mZD 12/2.0, LumixG 25/1.4, mZD 50/1.4, mZD 14-150 = winner, to powinno być w zeszłym roku
Życzę wszystkim forumowiczom spełnienia marzeń 30 czerwca br.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Olek i szkło jaśniejsze niż f/2? Nie przekonaliście mnie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Czy ten mZD 12mm na 100% będzie na f/2.0 ? Czytałem też że może być na f/2.8 a na f/2.0 miała by być mZD 50mm? a to by już dużo zmieniało .
pozdrawiam Krzysiek
Bythom.com na stronce oficjalnie pisze 12/2.0, poza tym ten prototyp na 43R czy dpreview wygląda jak szeroki lens o rozmiarze PL45 - to musi być jaśniejsze od f/2.8 -> patrz rozmiar soczewki 14/2.5 a i jeszcze co jakiś czas ktoś pisze o tym szkle mZD 12mm f/2.0 SHG, więc... szykujmy kasę by wesprzeć Oly
Ja obstawiam $650-850. Jak nie chodziłeś za często do sklepu za rogiem po wino marki wino powinieneś za nerkę dostać troszeczkę więcej![]()
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 15.06.11 o 09:07