Zgadza się, niestety. W GF2 wygodne podtrzymywanie aparatu od dołu lewą ręką może być kłopotliwe dla osób z dużymi dłońmi. Nie ma co zrobić z palcem wskazującym pod obiektywem, trzeba go zgiąć, co jest naturalnym ułożeniem, ale wtedy czasem ten palec wchodzi w kadr.
Ale nie ma co biadolić, w końcu to tylko kieszonkowe pstrykadełko, po którym nie ma co oczekiwać wygody użytkowania jak w większych korpusach.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
NARESZCIE: prawdziwy kompan nowej mZD 12/2.0, prawdziwy następca GF1 nadchodzi* - FT5
http://www.photoradar.com/news/story...nced-gf-camera
Czyli Canon musiał ostro podkręcić Piątkę skoro Panas jako priorytet stawia sensor do nowego GH.
Druga sprawa to rozwój EVF i tu już rozmawiają z Epsonem... czyli GP1 (P jak Pro) będzie miało EVF z GH2, nieźle, ale bez rewelacji. Jak Oly nie wyskoczy z 50/1.8 to chyba czas kupić Voitka 40/1.4.
* - not so far away - tak admin 43R określa datę anonsu
BTW. To wspaniały njius dla czekających na NEX-7
Z dedykacją dla wszystkich cierpliwych: komentarz admina 43R:
You will be very happy with what’s coming from Olympus (lenses) hihihihihi
Go Oly Go!
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 13.06.11 o 10:04
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Panas rozdaje karty, bez dwóch zdań. Ale Olek, Sony i Samsung muszą się wziąć do roboty, bo niewiele robią póki co (mówi się, że Samsung niby robi, ale namacalnych efektów jeszcze nie ma), przez co Panas w zasadzie nie ma żadnej poważnej konkurencji. A przydałoby się, żeby poczuł jej oddech na karku, to może zszedłby nieco z cen do bardziej realnego poziomu.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
E-PM(ini)1, E-PL3, mZD 12/2.0 fi 46mm
bythom.com, 13.06.2011
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
E-P3, brak odchylanego LCD i EVF, wbudowana lampka
E-PL3, odchylany LCD, mniej przycisków
E-PM1; Olkowe GF3 z wbudowaną stabilizacją!
mZD 12/2.0 będzie droższe od Lumix 25/1.4