At tka z nudów poszedłem ze swoim sp-560uz porobić fotki. Proszę o opinie.
At tka z nudów poszedłem ze swoim sp-560uz porobić fotki. Proszę o opinie.
Ostatnio edytowane przez Karol ; 17.08.09 o 22:52
Fajne, na 2 chyba lekko nie trafiłeś z ostrością. Gratulacje dla modelki![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
No trochę musiałem leżeć koło nory ale opłaciło się.
Pierwsze ciekawe.
Drugie jak pisali poprzednicy - nie trafiłes z ostroscią, a byłaby niezła fotka.
Trzecie b. ładne - to mi się najbardziej podoba.
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Generalnie tak. Ja w kompakcie zawsze uzywałem jednego i centralnego punktu AF i po ustaleniu ostrosci przesuwałem aparat by uzyskać poprawny kadr. Do dzis tak robię w lustrze. Ale błedy AF w kompakcie tez były sporo wieksze niż w lustrze i do tego praktycznie brak podglądu głebi w wizjerze kompaktu trochę były uciązliwe.
Ogólnie rzecz ujmując - przestrzelona ostrość
Za to trzecia fotka jak pisałem - broni całą serię![]()
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Już wiem co zrobiłem źle za duża głębia ostrość![]()
Takie tam kilka fotek.Proszę o opinie
Pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez Karol ; 27.06.09 o 23:21 Powód: poprawiłem literówkę w tytule
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Jak na początek całkiem nieźle. Jedna uwaga - wszystkie kadry są centralne - można by inaczej.
Pozwoliłem sobie przyciąć jedną fotę (MSZ najlepszą) (wychodzę z założenia że lepiej pokazać niż pisać).
Jeżeli masz coś przeciwko ingerencji w fotki to oczywiście usunę.
Poza tym zmniejszaj fotki - dłuższy bok 800 pix i waga 200~250 kB.
Przy okazji nie zapomnij o wyostrzeniu po zmniejszeniu.
Pozdrawiam i czekam na następne.
PS
Poproś jakiegoś moda o poprawkę tytułu bo aż daje po oczach...![]()
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania