Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: E-500 zmiana firmware i brak aktywnych niektórych funkcji!!

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

E-500 zmiana firmware i brak aktywnych niektórych funkcji!!

Kochani pomóżcie, zachciało mi się zmiany firmware bo aparat nie widział karty 4 GB no i po zmianie firmware na 1.3 nie jest aktywna część funkcji lampy błyskowej(wbudowanej) tzn nie można zmienić siły na 1/4, 1/16 i fuull a przedtem było wszystko OK, to samo jest z warościami ISO aktywne do max 400, a poprzednio i do 1000 bez problemu! i pewno pare innych funkcji których jeszcze nie sprawdziłam, a karty i tak dalej nie widzi!! Co zrobiłam źle, aktualizacja była robiona przez Oympus Master 2.2 zgodnie z instrukcjami!!

| OlyJedi Awatar Kaleb_82
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Hmm wydaje mi się, że aktualizacja firmware zresetowała ci po prostu ustawienia do tych fabrycznych. Nie wiem jak z lampą ale np.: domyślnie ISO w E-5oo działa w zakresie 100-400 o ile nie włączysz ISO boost, albo masz włączony ISO limit. Włącz ISO boost.

Poza tym po co zmiana firmware o ile pamiętam to żadna aktualizacja nie wpływała na to czy aparat widzi 4 GB czy nie - kupiłem Sandiska Ex III 4 GB i zgodnie z informacjami na stronie producenta musi działać w E-5oo. Sprawdzałaś na stronie swojego?
    sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kaleb_82 Zobacz posta
    Hmm wydaje mi się, że aktualizacja firmware zresetowała ci po prostu ustawienia do tych fabrycznych. Nie wiem jak z lampą ale np.: domyślnie ISO w E-5oo działa w zakresie 100-400 o ile nie włączysz ISO boost, albo masz włączony ISO limit. Włącz ISO boost.

Poza tym po co zmiana firmware o ile pamiętam to żadna aktualizacja nie wpływała na to czy aparat widzi 4 GB czy nie - kupiłem Sandiska Ex III 4 GB i zgodnie z informacjami na stronie producenta musi działać w E-5oo. Sprawdzałaś na stronie swojego?
    Ja dziękować bardzo!! ))) Faktycznie właczenie ISO boots podziałało!! Ustawienia lampy tyż działąją! ) trzeba było zmienić w menu! ) kurcze już troche mam ten aparat i tyle o nim nie wiem :-///

A co do karty to , jest to extrem IV co prawda nie san disk-a ale sprzedający pisał że będzie kompatybilna z E-500 ...ale nie jest ...działa w kompakcie canona i nawet mój kombajn(hp) ją widzi a teoretycznie nie powinien noo chyba że zostanie w kompakcie tylko po cotam karta na 2500 zdjęć
    E-500; ZD 14-45; ZD 40-150 3.5-4.5, UV HAMA O-Haze

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nania Zobacz posta
    jest to extrem IV co prawda nie san disk-a
    Sandisk wprowadził swoje oznaczenie Extreme IV dla pokazania różnicy prędkości w kartach. Skoro to nie Sandisk, a jakieś "extrem IV" to jakoś mnie to nie dziwi, że nie chce działać... Spróbuj napisać do sprzedawcy, może się zgodzi na wymianę karty na inną za dopłatą albo na jej całkowity zwrot.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.