Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 101

Wątek: 40. rocznica misji Apollo 11

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    gdyby ich finansowało ministerstwo obrony i NASA (co na jedno wychodzi) wierz mi -dopracowaliby nawet odpowiednie zakłócenia transmisji "na żywo"

W lądowanie wierzę.
    W taki sam sposób jak w JCHS czy Telecentryczność ZD lub niezawisłość sądów.
    Wierzę bo chcę wierzyć - tak się łatwiej oddycha (myślę że nie tylko mnie)...
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 21.07.09 o 14:06

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    mynameisnobody: Ludzi można podzielić na takich, którzy wierzą księżom i teologom i na takich, co wierzą naukowcom --Nie twierdzę, że trzeba w COŚ wierzyć, ale warto wierzyć KOMUŚ. Wybór zależy od jednostki . Ten wybór najbardziej określa danego człowieka...
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 21.07.09 o 14:13

| OlyJedi Awatar Fideista
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    (...) Ludzi można podzielić na takich, którzy wierzą księżom i teologom i na takich, co wierzą naukowcom (...)
    Co z tymi, którzy wierzą jednym i drugim i z tymi, którzy nie wierzą nikomu?

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Kiedy wyobrażę sobie, jakie uczucia towarzyszyły tym dwóm facetom, lądującym w metalowej puszce, prawie 400 tysięcy kilometrów od ziemi, zdanym tylko na siebie i na technologię, to nie dziwi mnie, że pan ze zdjęcia w wieku lat 70 stłukł jednego sceptyka kanapowego.
    Potrafię godzinami gapić się w to zdjęcie, chyba najpiękniejsze jakie człowiek zrobił w XX wieku.

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	nasaNAS~5~5~21581~126368.jpg
Wyświetleń:	290
Rozmiar:	602,1 KB
ID:	21137  
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    -eee tam piękne> KRZYWY HORYZONT!
    Powinien ktoś kupić sobie jakąś książkę o Fotografii!

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fideista Zobacz posta
    Co z tymi, którzy wierzą jednym i drugim i z tymi, którzy nie wierzą nikomu?
    Tych co mówią, że wierzą jednym i drugim traktuję jako osoby, które nie wiedzą co mówią
    (nie mylmy wiary w sprawy niewyjaśnione, które można nazwać nadprzyrodzonymi, z wiarą w to, co mówią księża-teolodzy). Natomiast nie wierzyć zupełnie nikomu jest niemożliwością... Spróbuj nie wierzyć tym, co postawili światła sygnalizacyjne na przejściu przez jezdnię
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 21.07.09 o 14:42

Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    (...) nie dziwi mnie, że pan ze zdjęcia w wieku lat 70 stłukł jednego sceptyka kanapowego.
    Mam podobne odczucia. Myślę, że odczucia Aldrina, Armstronga i Collinsa muszą być zbliżone do odczuć osób, którym dane było przeżyć tragedię Holocaustu - przy oczywistym zachowaniu proporcji. Jednym wmawia się, że nie wylądowali na Księżycu, tylko w hollywoodzkim studio, a w drugim, że tak naprawdę niewielu zginęło, może nawet nikt? Może to wszystko to wymysł kilku sprytnych Żydów, którzy chcą zarobić na przedsiębiorstwie Holocaust?

Padło tu w tym wątku wiele argumentów, w tym między innymi adres forum prawda2. Wystarczy poczytać kilka wątków tamże, żeby zweryfikować, iż w większości w takie historie wierzą pryszczate nastolatki, tzw. "no-life", którym się wydaje, że posiedli prawdę absolutną, gdyż obejrzeli Zeitgeist i kilka podobnych filmów.

Teorie spiskowe znajdują miłośników od zarania dziejów - funkcjonowały już za czasów Imperium Rzymskiego. Śmieszy mnie tylko to, że wierzą w nie osoby dorosłe, zdawałoby się, inteligentne.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar icelander
    Mieszka w
    Krakuf
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Spróbuj nie wierzyć tym, co postawili światła sygnalizacyjne na przejściu przez jezdnię
    czasem muszę im zaufać ale czasem wysłał bym tzw "inżynierów ruchu" na księżyc, tyle że z one-way-ticket
    Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Mnie zastanawia czystosc na fotkach czesci ladownika co wyladowal-ani grama pylu na nim,co sie stalo z tumanem kurzu jaki powstal przy ladowaniu?Jak facet wyzwalal spust migawki majac tak duze rekawice,pomimo specjalnie powiekszonego spustu.

Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    @irek50

Tych co mówią, że wierzą jednym i drugim traktuję jako osoby, które nie wiedzą co mówią
    Irku, Irku... Wybacz, ale w ten sposób podważasz istnienie teologii jako takiej, która przecież jest nauką. Poza tym - twierdzisz, że nie podobna wierzyć jednocześnie papieżowi i Einsteinowi, co jest nieprawdą. Oficjalna teologia katolicka nigdy nie negowała poznania naukowego. Co więcej - oficjalnie (vide np. Fides et Ratio Jana Pawła II) z niego korzysta i na nim buduje fundament wiary dojrzałej.

(...) nie wierzyć zupełnie nikomu jest niemożliwością
    Był taki irlandzki biskup, Berkeley, który mówił, iż świat istnieje o tyle, o ile ja na niego patrzę... Później byli inni - m.in. Baudrillard, Adam Wiśniewski, autor "Snerga" i najbardziej chyba popularni - bracia Wachowscy, którzy zbudowali na tym całkiem niezła teorię...