Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Pietrucha - Wędrowanie

Awatar gaw270
    Mieszka w
    Mazowsze
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Te nocne, z tym niebem, w tym fajnym kolorze podobają mi się. Jak znam życie to po rocznym łażeniu z aparatem masz więcej zdjęć Niech moc Będzie z tobą Houk Aha zaraz zaraz mam pytanie te nocne to może Poznań ?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    głupi Paweł ( czyli ja) nie przeczytał do końca ale to nic kajakarz też ładny mazury ? moje ulubione
    Ostatnio edytowane przez gaw270 ; 13.06.10 o 23:28 Powód: Automatyczne scalenie postów
    po piwie, głowa boli

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    O! Ostatnio bywałem tutaj bardzo rzadko, wszedłem teraz na chwilę i na głównej zobaczyłem - trochę oczom nie wierząc - wpis w moim wątku - dzięki
    Faktycznie przez rok uzbierało się trochę zdjęć, niestety nie jestem pewien czy są lepsze niż te, które zamieściłem tutaj, czy w galerii, a i przez brak dyscypliny nie dzieliłem się nimi na szerszym forum. Pewnie czas to zmienić. Ale najpierw uporządkować, ułożyć, poprzerabiać, nadać temu jakiś sens. Ale pewnie właśnie m.in dzięki Twojemu komentarzowi zabiorę się za to szybciej. Cały czas szukam drogi.
    Ostatnio łapię się na tym, że dużo więcej radości daje mi samo robienie zdjęć niż później ich oglądanie i przerabianie Ale i obróbki czas się wreszcie nauczyć. Poniżej jedna z pierwszych prób (chociaż to nie z wędrowania), zachęcam do komentarzy!

A z niebem, tak to Poznań, akademiki UR nad pestką, nigdy wcześniej takiego nieba nie widziałem i nigdy wcześniej nie żałowałem braku statywu. Kajakarz nie z mazur, a złapany na Kanale Bydgoskim
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1010329-2v2.jpg
Wyświetleń:	101
Rozmiar:	111,4 KB
ID:	34979  

Awatar gaw270
    Mieszka w
    Mazowsze
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    tak myślałem no cóż prawie każdy robić zdjęcia lubi ale oglądać to albo brak czasu albo się nie chce albo to albo tamto kanał bydgoski brzmi ciekawie
    houk
    pzdr
    po piwie, głowa boli

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar judasz
    Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    na tym portreciku nie pasuje mi swiatlo,a raczej jego brak na dolnej czesci zdjecia ,i co mi sie pierwsze w oko rzucilo to ( cos ) za modelka a raczej za jej szyja mnie troche rozprasza dawaj cos wiecej....
    ps.seryjka z cmentarza fajna
    pozdrawiam.
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !
    http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk

| OlyJedi Awatar paluszek1
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Kajakarz najlepszy. Trochę bym przekadrowała ( z lewej obciąć). A z nieba to pierwszy poziom najlepszy.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Bardzo kajakarz wpadł w oko i to jest bardzo fajny kadr. Zachód nawet tak imponujący raczej nikogo nie poruszy. Ostatni portret określiłbym jako próbę ponieważ wykonanie zdjecia z takiej perespektywy nikogo nie upiększy, światło też nie bardzo, oczy nie zmieściły sie w ostrości i to z grubsza tyle. Miasto nocą widziane z góry określiłbym jako, widać starania ale przez zdominowaną dachami prawą stronę zdjęcia kadrowo nie leży. Dobrze, że się przełamałeś i zaczynasz wyciągać dorobek bo w ten sposób szybciej dojdziesz do zadowalających efektów.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar rol6
    Mieszka w
    Skórzewo/Poznań
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Jak dla mnie najlepszy jest kajakarz bez dwóch zdań. Fotka ma potencjał, skłania do refleksji.

Ostatnie miasto nocą też nie jest złe. Ulica bardzo fajnie uchwycona, tylko to już zostało wcześniej powiedziano trochę za dużo czarnych dachów.

Pozdrawiam
    OMD, kilka puszek i wiadro słoików

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Dzięki wszystkim za komentarze! Miło wrócić i przeczytać coś merytorycznego, ułatwiającego dalszą drogę.
    Cieszę się, że kajakarz Wam się podoba.
    @wiejo - Po tak długim czasie ten zachód też nie robi już na mnie wielkiego wrażenia, jest coś w tym, że prawdziwy obraz zostaje mocno w pamięci, ale już zdjęciem trudno oddać te emocje. Dzięki za komentarze odnośnie portretu, widzę w nim to wszystko o czym piszesz.
    @judasz - tak, teraz widzę, że coś za bardzo nie gra z szyją.
    A chcesz więcej, to kolejny portret, tym razem z Sigmy 35mm. Czasem lubi przestrzelić AF, więc też nie idealnie w oczy, ale tutaj chyba nie razi to tak bardzo. Obrazek jest duży więc w razie czego warto otworzyć w nowym oknie

Marta:
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Marta.jpg
Wyświetleń:	100
Rozmiar:	210,6 KB
ID:	35078  

| OlyJedi Awatar modliszqa
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    bardzo fajny portret
    Podziel się wiedzą - Ty nic nie stracisz, a inny może zyskać.
    ---------------------------------------------------
    E330 + ZD14-42,ZD35, ZD40-150 i trzy z innej wsi
    pozdrawiam

Jola

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Fotki fajne kajakarz pierwsza klasa, może kiedyś razem w teren ruszymy pozdrawiam
    E-510, Helios44M-4, ED 14-42, Kenlock 400

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów