Bardzo sympatyczne ujęcie : )
Miny małej prześwietnie uchwycone : )
11 mi się nie podoba- jakaś dziwne GO
12 i 13- dobre, ze wskazaniem na 12
pozdrawiam
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Podejrzewam, że na 11, ostry miał być "robaczek" (biedronka?), choć malutki. Jednak płytka GO w połączeniu z perspektywą dały dziwny (w/g igorry) i nieciekawy (MZ) efekt.
Na dwóch pozostałych (12 i 13), trudno odróżnić właściwe kwiaty od ich rozmytego obrazu czy od samego bokehu. Spowodowane jest to podobnymi kolorami (białe kwiaty i bardzo jasny bokeh). Jestem na nie![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dzięki za wejścia i uwagi.
@igorra - ostrość ustawiałem na robaczka a że roślina wysoka była to GO jest jaka jest, rozmyte u góry, rozmyte poniżej robaczka. Nie ingerowałem w fotkę w żaden sposób.
@helmuth - 12stka i 13stka nie dotykana PSem poza wyostrzaniem. Tak było i tak aparat zarejestrował. Mogłem przyciemnić tło, owszem, ale podoba mi się tak jak jest więc nie ruszałem.
Zapodaję dwie nowe propozycje, jedna z "czystym" tłem
*
no domyśliłam się że na robaczka, ale nie widać go za dokładnie i nie podchodzi mi taka GO
Ostatnie dwa bardzo ładne, piękna gra światłav
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
14, nie wiem co mi sie podoba ale jest przeklimatyczna
15, fajne podswietlenie kwiatka, ale jak takie ladne swiatelko to bym na twoim miejscu pokazal bardziej jego kontury od frontu...
Dzięki za odwiedziny
Najlepsze jest to, że pierwszy raz w życiu nie ruszałem zdjęć obróbką. Jedynie wyostrzyłem.
Nawiązując do ostatniej gorącej dyskusji:
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=74123
czasami warto poczekać na dobre światełko, wykadrować i dobrze pstryknąć![]()
Pozwolisz ,że jako totalny amator i zwykły śmiertelnik zawitam w Twoim wątku
od strony technicznej jak zwykle gdzie jestem nie oceniam bo na pewno się na tym nie znam ,ale jak do muzeum,galerii,wystawę,w tym wypadku wątku mogą wejść w zasadzie wszyscy ,to już każdy sztukę odbiera jak on to widzi oczyma ,duszą sercem ,technicznie itd
ale do rzeczy zwiedziłem dziś na spokojnie cały wątek (nie pierwszy raz zresztą)
zacznę od ostatnich dwóch wrzutek bardzo przyjemne i spokojne ,podobają się
pozdrawiam
"f.n" E-620 ...