Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ładny obiekt i bardzo ładnie wysycone bw. Fajne zdjęcie ocena w galerii.
pozdrawiam Wiejo
powiem tak, prostowałem również przy użyciu linii pomocniczych w PS (nawet b.podobnie rozmieszczonych) i pewnie można lepiej. W tej focie nie najważniejsze były proste kreski... ale chętnie udostępnię surowego rawa i przy najbliższym zlocie stawiam dobre piwko dla zwycięzcy![]()
Ostatnie robi wrażenie (pozytywne oczywiście) Fotografia to nie matematyka, choć podejścia są różne, po co to wszystko od linijki mierzyć wrrrr. Czasem lepiej wrażeniowo, bo często to co jest idealnie proste wygląda jakby się waliło i na odwrót również bywa. Moim zdaniem jest dobrze jak jest.
Podoba się ostatni. Zarówno kadrem jak i obróbką.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
No właśnie! Moje wrażenie, że jest krzywo nie pozwala mi spokojnie oglądać, zakłóca mi odbiór - tak już mam. To tak jakby w morskim widoku tolerować krzywy horyzont
W tym przypadku jest krzywe o ok. 1 st., ale mnie to drażni (zwłaszcza w architekturze). Co innego kiedy celowo jest znacznie przekrzywione. Pozwoliłem sobie wyprostować "po mojemu" (bez prostowania perspektywy) i ciut rozjaśnić. Niedużo roboty a zdjęcie od razu inaczej wygląda (przynajmniej dla mnie)
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Możemy się umówić na dobre piwko nie czekając na zlot![]()
Podoba mi się prostowanie Helmutha, ale obróbkę wolę Twoją. U mnie nie jest za ciemno, jest "intensywnie", z pazurem, ale nie za ciemno. W pierwszej chwili zastanawiałam się, czy to nie jest hdr. Ale chyba nie, prawda?
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.