Jak nyny stawiam na polowca. 60-tka bardzo fajna, choć na motyle równie chętnie a może i nawet częściej stosuję 75-300
![]()
Jak nyny stawiam na polowca. 60-tka bardzo fajna, choć na motyle równie chętnie a może i nawet częściej stosuję 75-300
![]()
Ostatnio edytowane przez alnico ; 22.07.15 o 21:27
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Wow, piękna seria
Pytanie - one to tak na kleju przy stackowaniu ?![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Hej, Miło Was tu widzieć
Nie one są żywe i niczym nie klejone ani pryskane sama natura, obróbka też całościowa żadnego stemplowania, stackowanie + obróbka całościowa zdjęcia.
Używam tylko RawTherapee do obróbki zdjęć + Combine ZP do stackowania.
Ostatnio edytowane przez nipo80 ; 24.07.15 o 21:22
174 superaśne, wg mnie wszystko zagrało, natomiast konik za bardzo zabałaganiony(173), reszta też na wysokim poziomie.
Ooo... Mam sygnaturę
Fajnie sobie poczynasz z tymi oblechami![]()
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Ta wiem, miał ze 2 cm długości dlatego skala taka mała i tło a`la "syf" mimo wszystko mi się podobał rzadko widuję takie duże okazy.
Chciałem trawkę odgarnąć ale się bałem że mnie ugryzie lub kopnieA po tym jak widziałem jak odgryza głowę innemu owadowi to boję się za blisko podchodzić
![]()
Dziś może zdjęcie nie perfekcyjne ale chcę pokazać co daje blenda w makro.
175a) bez blendy słoneczko wschodzi widać cień
175b Blenda rozpraszająca od strony słonecznej, oraz od przeciwnej blenda złota aby doświetlić cienie.
Wg mnie zestaw rozpraszająca + coś na doświetlenie (złota, srebrna, biała) to podstawa do pracy w świetle zastanym.
Zresztą oceńcie sami. W razie czego czekam na pytania i uwagi.
A jakie masz te blendy? Może też pokombinuję kiedyś, jak na razie nosić mi się nie chce
Co bym zrobił w przypadku powyżej? Wziął nożyczki, obciął liścia, złapał go w krokodylki, ustawił w miejscu fajnego światła/tła, połaskotał oblecha aby dobrze się ustawił, pstryknął foty (z małego statywu), odstawił oblecha na kolejnego liścia aby se dalej pożarł
Blenda może się przydać, ale musiałbym mieć jakąś małą, kieszonkową. Szczególnie przydatne jak oblech strachliwy/z ADHD i powyższe nie da się zastosować
---------- Post dodany o 19:23 ---------- Poprzedni post był o 19:16 ----------
p.s. Doświetlam czasem małymi lampami.
Ostatnio edytowane przez alnico ; 27.07.15 o 19:20