Kropelki fajne wyszły![]()
Kropelki fajne wyszły![]()
94. Bardzo ładne. Kadr, tonacja, światło jak i...kropelki : )
pozdrowienia : )
Pajączek i jego śniatanie plus pajęczyna w kropelkach tworzą bardzo ciekawe zestawienie.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Za dużo lampy błyskowej - burzy naturalność.
Z ostatniej wrzuty, pierwsze dla mnie najlepsze...fajna morda![]()
generalnie to nie moje klimaty ale Twoje robale wyjątkowo mi pasujążaba jak dla mnie szacun i ważki szacun drugi
Mnie z ostatniej wrzuty gąsienica mniej podchodzi, za to bardziej podoba mi się pluskwiak.![]()
No i w końcu zakupiłem takowy sprzęt:
http://jabbafoto.pl/opis/325637.html
W sumie lampę kupiłem bardziej do zdjęć typu "u cioci na imieninach", ale nie mogłem się oprzeć pokusie 2w1.
Bałem się że będzie kompletnie tandetna jednak aż tak źle nie jest.
Bardzo dobrze spisuje się w niej (pewnie jak i w innych lampach) dioda AF, aparat dużo szybciej łapie ostrość w ciemnych pomieszczeniach.
Co do przystawki macro to są to dwie żarówki które można niezależnie włączać, efekt pracy poniżej.
Są to moje początki pracy z lampą, myślę że trzeba ją jeszcze wyczuć i nauczyć się z nią pracować.
Minusem jest waga cały zestaw przypięty do aparatu to już niezła waga.
98.
99.
![]()
Z takim sprzętem żaden robal się przed Tobą nie ukryje.
Jeżeli chcesz mieć komfort pracy to niestety musisz się przyzwyczaić do dźwigania sprzętu. Ja w czasie swego urlopu targałem po Tatrach plecak, który ważył ponad 10 kg, a obiektywu 50-200 użyłem tylko dwa razy fotografując szarotki i raz łanię przy Morskim Oku.
Co do zdjęć to bardzie odpowiada mi drugie. Posiłek pajączka wypadł całkiem ciekawie, jednak gdybyś chciał uzyskać jeszcze lepszy efekt na odbiorcy to musiałbyś pokazać oczy pajączka.