Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Zdjecia ludzi, portret, akt ;)

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    no to teraz moje 3 grosze:

2. przepalone niebo i jakas rynna w tle.... przemiawa na NIE

3. bardzo ciekawy kadr.... experymentuj dalej moga wyjsc bardzo fajne efekty

4. ciekawe swiatlo...

5. Tlo oraz posciel powinna byc bez wzorow. Przy takiej naturalnej modelce jakbys zrobil ja w calosci lub dal wiecej ciala moze wyjsc bardzo ladny i subtelny akt.

Pozazdroszcze pieknych i odwaznych kobiet ktore Ci pozuja i umozliwiaja trenowanie warsztatu .... kobiece cialo nie jest latwym obiektem do fotografowania.

Pozdrowionka
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    2. przepalone niebo i jakas rynna w tle.... przemiawa na NIE
    miedzy innymi stad moje ukierunkowania na mniejszy DOF, jednak rynne i budowe z lewej...fakt, usunac

3. bardzo ciekawy kadr.... experymentuj dalej moga wyjsc bardzo fajne efekty
    ...kurcze tylko do mnei to zdjecie nie mowi? a co do experymentow, jaknajbardzie, tylko tak da sie do czegos dojsc...pstrykac, pstrykac i jeszcze raz pstrykac...byle z glowa!

4. ciekawe swiatlo...
    sie zgadzamy

5. Tlo oraz posciel powinna byc bez wzorow. Przy takiej naturalnej modelce jakbys zrobil ja w calosci lub dal wiecej ciala moze wyjsc bardzo ladny i subtelny akt.
    Tu tez widzialbym jakas gre swiatla/cienia, mniejszy DOF i moze byc naprawde fajnie. Eh te kompakty i ich miniaturowe matryce.

Pozazdroszcze pieknych i odwaznych kobiet ktore Ci pozuja i umozliwiaja trenowanie warsztatu .... kobiece cialo nie jest latwym obiektem do fotografowania.
    Ale jakze przyjemnym Nie trzeba sie nawet jakos specjalnie zmuszac do doskonalenia warsztatu
    | C4000 @ Velbon Sherpa 600n |
    | SIGMA EF-500 Super @ flash socket - jack 2.5mm (modified by me) |

Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam i dziekuje za liczne odpowiedzi )

Kr4nkEd:

1. "mniejszy DOF" -> chodzi ci o mniejsza glebie ostrosci? Przepraszam za tak glupie pytanie, ale poprostu nie kojaze tego terminu Pomiar swiatla matryca.

2. pomiar spotem.

5. To PSsoczewki a dokladnie Photopaint, Balem sie ze oczka beda zbyt nienaturalne. Dlatego w niewielkim stopniu tylko podkolorowalem. .

A co do kolejnych zdjec ja bardzo chetnie tylko to dlugotrwaly proces. Zdjecia musza przejsc autoryzacje modelki ) Hihi

Pozdrawiam.
    -------------------------------------------------------
    Olympus C-740UZ + Statyw

Nr 3 - baardzo piekny, subtelny akt - moim zdaniem najlepsze z tych zdjęć.
    C-4000 + 16MB + 128MB + tuleja + UV + statyw = )
    Wiedźmie foty na PLFOTO
    Prywatna galeria zdjęć Wiedźmy

Awatar Kregon
    Mieszka w
    Leszno/Poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    @Jonc
    Zgodze sie, ze ludzie sa najtrudniejszym tematem na foto. Ja nie umiem jeszcze dobrze ujac jakiejs postaci, wiec nie bede pisal co jest zle, ale co mi sie podoba.
    IMO najlepsze zdjecia to 3 i 4 ze wzgledu na bardzo dobre swiatlo. W 3 duzy + za ciekawy kadr.
    Kregon
    Olympus C-765 UZ + 512MB + tuleja + UV + soczewki +1D, +2D, +4D + polar + statyw
    Moje PL Foto - ZAPRASZAM

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam,
    Zdjęcia to mi się podobają, albo i nie, tylko że jeszcze nie wiem dlaczego, a niektórzy z Was już wiedzą, co zmienić, by podobało się gościom tak jak ja
    1 i 2 nie podoba mi się
    3. nie wiem, czy ten naszyjnik to analogia do Rose z "Titanica" , w mojej opinii powinien grać ważniejszą rolę, myślę też że za dużo piersi, za mało modelki
    4. no najlepsze
    5. troszę jak reporterskie zdjęcie na obozie harcerskim po akcji "pobudka" w namiocie harcerek, myślę że najmniej ze wszystkich aspiruje do miana artystycznego zdjęcia. Ale oczka potęga!

Dodam, że w życiu nie zrobiłem zdjęcia nawet zbliżonego do najsłabszego z nich, więc moja opinia jest mało istotna.
    Ale jeszcze bym coś pooglądał

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sebastan
    5. troszę jak reporterskie zdjęcie na obozie harcerskim po akcji "pobudka" w namiocie harcerek, myślę że najmniej ze wszystkich aspiruje do miana artystycznego zdjęcia. Ale oczka potęga!

A teraz tez na takie zdjecie wyglada ?

PS.
    Ogolnie ucze sie retuszu, przepraszam ze skorzystalem z tego zdjecia, jesli autor/modelka beda mieli cos przeciwko prosze o PW i zaraz usune.

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    @DraXan bardzo fajny efekt, jak go uzyskales ? Warstwy i blurowanie czy moze ClearSkinFX a moze cos innego ?
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Podoba mi się 4 światło świecy sprawia, że jest bardzo zmysłowe

Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Draxan: nie mam nic przeciwko. bardzo ciekawy efekt uzyskales tylko nie wiem czy tylko ja mam takie odczucie, ale troche zbyt "plastikowe" mi sie wydaje lekko sztuczne (nie twierdze ze to zle ma to swoj urok)... I troszke dziwne "przebielenie/rozmycie" w okolicach barku z wlosami . Natomiast bardzo mi sie podoba podkolorowanie warg swietny efekt.
    Calosc podoba mi sie.

Przepraszam, za lekki balagan w odpowiedzi
    pozdrawiam.
    -------------------------------------------------------
    Olympus C-740UZ + Statyw