Strona 6 z 76 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 753

Wątek: u43 - co robi konkurencja?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Przy zwiedzaniu muzeów, zamków, robienia sobie zdjęć w takich miejscach, pamiątkowych zdjęć z miejsc, gdzie się zatrzymywaliśmy (wnętrz) itp. itd.. Oczywiście wysokie używalne ISO też wystarczy, bo GO w takim przypadku nie gra roli, a nawet lepiej jak jest większa.
    Oj komuś trzeba wiecej wyczucia ironii

Ja się naśmiewałem tylko z odwiecznych utyskiwań...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    W przypadku pentaxa wystarczy, że wypuści małe body i od razu wchodzi w segment "mini luster (oczywiście bez luster)".
    Czy jesteś pewny, że obecne obiektywy Pentaxa będą współpracowały z AF opartym na detekcji kontrastu? Ja tej pewności nie mam Pozostaje jeszcze kwestia bagnetu. Adaptery nie rozwiązują problemu.

W przypadku nikona to oprócz małego body firma musi jeszcze skonstruować i wypuścić naleśniki, bo z aktualnie sprzedawanymi szkłami nie ma co szukać w segmencie "mini luster (oczywiście bez luster)". To samo dotyczy Canona.
    Jeśli inne firmy dostrzegą w tym interes, to konkurencja dla m4/3 pojawi się szybciej niż powszechnie się uważa. I będzie, to z korzyścią dla konsumentów. Pamiętajmy, że konkurencją dla takiego E-P1 jest na chwilę obecną chociażby LX3. Skoro kilka osób wcześniej zainteresowanych E-P1 kupiło mimo wszystko LX3, to znaczy, że nie trzeba bagnetu i wymiannej optyki, by stworzyć coś, co będzie rywalizowało z produktami m4/3. Wystarczy matryca APS-C i jasny zooom.

Nie tak dawno temu uważano, że nie można wyprodukować dobrego samochodu osobowego w 6 miesięcy. Od zaprojektowania na desce kreślarskiej, po zejście z lini produkcyjnej. Hmmm... a jednak

Pozdrawiam

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Czy jesteś pewny, że obecne obiektywy Pentaxa będą współpracowały z AF opartym na detekcji kontrastu? Ja tej pewności nie mam Pozostaje jeszcze kwestia bagnetu. Adaptery nie rozwiązują problemu.
    Nie wiem jak w pentaxie ale nie wszystkie systemy wymagaja odswiezania szkiel ze wzgledu na ostrzenie po kontrascie.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    hmm powiedz to użytkownikom pentaxa

Po Ci wiecej niż 2,8 do pstrykania na wycieczkach?
    Idac tym tropem po co matryca 4/3 jesli taki LX3 zaspokaja caly moj ulubiony zakres ogniskowych
    Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 21.08.09 o 21:20 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Po co robić mikrusa opartego o naleśniki Pentaksa? Przecież te obiektywy wymagają dużego dystansu między tylną soczewką a matrycą. To co, że w środku nie będzie lustra, skoro i tak nie da się tej przestrzeni zmniejszyć. A skoro nie da się zmniejszyć, to rozmiary aparatu byłyby takie same, jak lustrzanek Pentaksa - no może trochę niższe, bo pryzmat już nie byłby potrzebny. Tu potrzeba zupełnie nowych obiektywów. Owszem, można zrobić cienkiego mikrusa, ale żeby naleśniki z dotychczasowych systemów działały prawidłowo, trzeba będzie dokładać do nich przejściówkę. Wtedy z naleśnika zrobi się nienaleśnik.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Nie tak dawno temu uważano, że nie można wyprodukować dobrego samochodu osobowego w 6 miesięcy. Od zaprojektowania na desce kreślarskiej, po zejście z lini produkcyjnej. Hmmm... a jednak

Pozdrawiam
    wiem e nie czas i pora na czepianie się ale rozwiń kto dokonał takiego cudu.

pozdrawiam
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi Awatar MiQ27
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    żeby naleśniki z dotychczasowych systemów działały prawidłowo, trzeba będzie dokładać do nich przejściówkę. Wtedy z naleśnika zrobi się nienaleśnik.
    O ile dobrze pamiętam, wszystkie Pentaxowe naleśniki są w dodatku na "śrubokręt" - żaden nie ma wbudowanego silnika. Adapter z silniczkiem albo silniczek w body ? Jakoś nie sądzę...
    Pozdrawiam
    Michał

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Na szczęście samsung ze swoim nowym wynalazkiem 'zapomniał' o pentaxowym mocowaniu i nadal oly/panas są na niezagrożonej pozycji.
    Na szczęście??? Im większa konkurencja tym taniej. Pracujesz w Olympusie, żeby Ci zależało na niezagrożonej pozycji mikro4/3?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Na szczęście??? Im większa konkurencja tym taniej. Pracujesz w Olympusie, żeby Ci zależało na niezagrożonej pozycji mikro4/3?
    a co boisz się, ze Cię ze stanowiska wygryzie? :P
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    http://www.youtube.com/watch?v=QBcZ1...embedded#t=100

Leica oznajmia, że 9 września zaprezentuje nową linię aparatów, zarówno dla nowicjuszy, jak i profesjonalistów. Ciekawe, czy będzie coś z µ4/3 lub 4/3.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Pozdrawiam
    Bo nie można. Przez pierwszy rok produkcji - użytkownicy są beta testerami i to za własne grube pieniądze.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra