Strona 68 z 76 PierwszyPierwszy ... 18586667686970 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 753

Wątek: u43 - co robi konkurencja?

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Ciągniemy dalej temat NX

Czego nie chce dać nam Oly da nam.. Samsung?

NX (pewnie 20) - jak donosi MR- ma mieć wbudowany EVF, konkretnie OLED. Czyżby to był ten sam wizjer co w Nex-7?
    Po premierze GF Pro (wbudowany EVF; oficjalna! zapowiedź w wywiadzie na unwire.hk) tylko Olek zostanie bez żadnego korpusu z wbudowanym wizjerem.

Albo naprawdę tanio będą sprzedawać VF-3 albo dodawać go do zestawu gratis albo... Samsung zmusi ich do E-P3s. Czas pokaże. Może Oly gra na czas i coś kombinują z... Fuji na w/w temat.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Nikon vs. m/43 vs. Pentax Q

http://www.mirrorlessrumors.com/wp-c...mirrorless.jpg

Ciężkie czasy, znowu wojna.

To czy bythom.co miał rację (Ah, But Which Sensor? - July 26) pozostawmy bez komentarza, mnie interesuje jak wypadnie Nikon to coś vs. D5100
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Bujda na resorach.
    Ta wg Ciebie bujda juz zostala przetestowana przez beta testerow.
    AF dziala jak w A33\A55.

NEX-7 - ma wygladac tak jak na prezentowanych ostatnio zdjeciach.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Sony nie proznuje, nawet smart teleconverter dodaja, widac, ze atakuja GH2\GH3

http://photorumors.com/2011/08/04/so...etailed-specs/

PS:
    NIE, NO CZAD! Nastepne NEXY maja przesuniete mikrosoczewki jak cyfrowe dalmierze LEICI!!!
    Oznacza to, ze po podpieciu szerokokatnych szkiel dalmierzowych - nie bedzie rozmytych brzegow i kolorowego zafarbu.

http://www.sonyalpharumors.com/sr3-a...-leaf-shutter/
    http://www.fredmiranda.com/forum/topic/1030741/0

PPS:
    ta technologia pewnie bedzie rowniez w EVIL'u Leici, pytanie, czy APS-C, czy APS-H...

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    ta technologia pewnie bedzie rowniez w EVIL'u Leici, pytanie, czy APS-C, czy APS-H...
    Czy znany jest nam przypadek zastosowania sensora aps-h, w aparatach innych niż Canon 1D?
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Czy znany jest nam przypadek zastosowania sensora aps-h, w aparatach innych niż Canon 1D?
    Leica M8.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Leica M8.
    O!? Ciekawe, nie wiedziałem. Dzięki.
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    M8, M8. A tu kolejny bezlustrowiec, tym razem RICOH z adapterem na M:

Ricoh GXR Mount A12 Hands-on Preview [EN]: http://www.dpreview.com/previews/ricohgxrmounta12/

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    M8, M8. A tu kolejny bezlustrowiec, tym razem RICOH z adapterem na M:

Ricoh GXR Mount A12 Hands-on Preview [EN]: http://www.dpreview.com/previews/ricohgxrmounta12/
    Na pewno dobra, kolejna, propozycja dla posiadaczy analogowych sprzętów z bagnetem LM, którzy chcą oszczędzić nie kupując M8/9.

Pytanie, czy nie lepiej, zamiast wydawać prawie 1000$ na RICOH wydać 200-300$ na NEX'a czy schodzące z rynku body 4/3?

RICOH tylko dla szkieł LM, mając coś innego można za niewielką kasę dokupić sobie jakieś systemowe szkiełko.
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 5.08.11 o 13:07

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Na pewno dobra, kolejna, propozycja dla posiadaczy analogowych sprzętów z bagnetem LM, którzy chcą oszczędzić nie kupując M8/9.
    Tak, czy inaczej - NEX i RICOH to crop'y. Szkla M stworzone dla 35mm pokazuja dusze, charakter na matrycy, kliszy - 35mm.
    Podpiete do crop'a - zwiekszasz glebie ostrosci, tracisz brzegi, co najczesciej zabija charakter szkla, nie widzisz winietowania, charakterystycznych przejsc od ostrego do rozmycia.

Do tego - co tak naprawde podpiac z M, zeby miec rezultat jasnego szkla o ogniskowej 35mm? Nie ma takiego szkla, ktore choc zblizy sie do szkla 35mm na natywnej matrycy. A to ogniskowa lubiana przez wielu.

Ten sam problem byl z u43 - cokolwiek sensownego daje zawsze TELE. W przypadku APS-C - najwyzej standard.

Dlaczego M8 dla firmy bylo porazka? W tamtym czasie Leica byla bliska bakructwa. Byl to crop.
    Dopiero M9 przynisolo firmie kopniaka i przychod. Mimo slabych stron, mozna wreszcie w cyfrze uzyskac efekt szkiel M zgodny z oczekiwaniami. Niestety, zaden crop tego nie da. Leica wyszla z kryzysu dzieki nowym uzytkownikom, dla ktorych liczyly sie dwa slowa: FF i kompakt. Gdyby tylko liczyla na posiadaczy analogowego sprzedtu M - juz by zbankrutowala.

Wchodzimy powoli na grzaski teren plastyki, przestrzennosci, efektu 3D

Jezeli ktos uzywa tych szkiel na f/5.6, czy f/8 - pewnie wiekszej roznicy mu to nie zrobi.
    Im bardziej otwarte - tym bardziej to widac.

Reasumujac - to "oszczedzenie" ma konsekwenje w obrazku (ale nie chodzi o rozdzielczosc, dynamike, itd.)

PS:
    Steve Huff swojego czasu staral sie to pokazac, na przykladzie jednego tylko szkla:
    http://www.stevehuffphoto.com/2011/0...ested-on-both/
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 5.08.11 o 21:49