Niedługo mają się pojawić Samsungi NX20 i NX200. Prawdopodobnie będą wyposażone w matrycę 18mpx. Na maj zapowiadany był też obiektyw 18-200. Więc pewnie premiera tych trzech produktów odbędzie się tego samego dnia.
Niedługo mają się pojawić Samsungi NX20 i NX200. Prawdopodobnie będą wyposażone w matrycę 18mpx. Na maj zapowiadany był też obiektyw 18-200. Więc pewnie premiera tych trzech produktów odbędzie się tego samego dnia.
www. bythom.com, 6 czerwca 2011 nt. iCloud
Still not convinced? Consider this: you and I are the first two people to show up at some spectacular news event. You've got a new D4, I've got an iPhone 5. Whose images do you think will show up on CNN first? Oh oh. That's not a good answer for the camera companies, is it?
And Now You Know Why I Mentioned the iPhone...
Przyznam szczerze, że parę lat do tyłu (w czasach 350D) "zabiłbym" za taki ficzer.
Ciekawe kiedy taka chmurka będzie w mikro?
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Ale o co chodzi?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Robisz zdjecie iPhone'em, a po chwili ono juz jest w Twojej chmurze (Twojej przestrzeni w necie) - oraz synchronizuje sie z pozostalymi wskazanymi przez Ciebie urzadzeniamio (iPhone, iPad, iMac, i in.).
Jesli wlaczysz synchronizacje komorkowa. Jesli nie - nastapi to jak tylko wejdziesz w zasieg WiFi.
Ponadto jesli chcesz - od raz trafia do galerii WWW lub na Twitter.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Ok, rozumiem. Ale czemu w tym wątku?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ponieważ uważam, że już w tej chwili iPhone jest konkurencją dla mikro (półka GF czy mającego się pojawić wkrótce mini PEN'a).
Jeśli władują w niego (iP5) algorytm równie skuteczny co iAuto w moim LX3, ten segment (jak najmniejsze bezlusterkowce) przegra walkę z "komórkami".
Znajoma zrezygnowała z Nex'a (czeka na iPhone5), mówi, że w Czwórce ma całe biuro, cały czas ma "komórkę" przy sobie i taka jakość jak ta pokazana jej przez mnie (link do postu na dpreview z fotką z iP4 po lekkiej obróbce) jej wystarczy.
Taka chmurka imho bardzo spopularyzowałaby mikro wśród "zwykłych dziennikarzy" czytaj: tych bez 1D na szyi. Takie GF3/miniPEN z 14-150 i 20/1.7, oczywiście bez lampy, oczywiście w iAUTO dałoby to do czego zostało stworzone: optimum jakości. Powiem więcej, jak zaśpi mikro to będzie bida, imho NEX nie zaśpi...
Nie dalej jak wczoraj cyknąłem parę zdjęć w iAUTO (wewnątrz): powinni rozwinąć to tak aby procek korzystając z danych modułu "rozpoznawanie twarzy" rozjaśniał lub nie oczodoły, szczególnie przy silnie prześwietlonym drugim planie. Jeszcze tak sprytnie to powinien liczyć, żeby nie wychodziły potworki rodem z "wczesnych zachwytów" nad shadows&highlights.
iAuto to bardzo mocny punkt w mikro i powinien być (wraz z silnikiem jpg) dalej dopracowywany.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
To daj link do tej foty iP4. Zobaczymy czy jest jakość czy jakoś.
To wszystko jest fajne i miłe, ale zaufanie mam mocno ograniczone. Przyjdzie jakiś M-DAY i całe to biuro wraz z milionem innych będzie do pobrania za sprawą jakiś zdolnych dowcipnisiów. Jeśli to będą tylko fotki z urodzin, to małe piwo. Jeśli cenniki, umowy, hasła o banków, upodobania do uciech cielesnych... to się ktoś ucieszy, a inny ktoś zmartwi.
No niby tak. Chodzi i o cenniki i o fotki z urodzin, ale by nie wybiegać za bardzo od tematu: czy nie jest aby prawdą, że CAŁY ruch w necie nie od dziś jest kontrolowany?
BTW. Skype złamany
Link do fotki: nie mam i nie pamiętam, kto by to zapisywał. Ważne jest, że zamiast kolejnego klamora w torebce woli iPhone. Dopieszczanie jpg, dopieszczanie iAUTO i ulepszanie CDAF to trzy mocne punkty mikro. Jeśli się to zaniedba... (mówię o półce obecnego GF i miniPEN).
Sprawa jest bardzo prosta: po zrobieniu zdjęcia (zazwyczaj fotografowane) osoby to oglądają na ekraniku lub ostatnio przez hdmi na TVi natychmiast widzisz reakcję czy fotka się podoba lub nie (w sensie kolorków, etc., ale także łatwości jej zrobienia). Jeśli taka (pozytywna reakcja) się powtarza dosyć często zapada klampka/decyzja o kupnie "małpki" - bez portali, specyfikacji, czy zbyt agresywnych reklam NEX'a
![]()
Ale co tu duzo odbiegac. Sam na poczatku sie smialem z iPhona, a teraz... Jest ze mna wszedzie i sluzy do robienia zdjec i nagrywania filmow rodzinnych. Na rower, do parku, wszedzie.
A NEX... lezy w szafie ostatnio. Poniewaz mam inne body FF, NEX chyba pojdzie pod mlotek, chyba, ze za chwile nie bedzie sie juz go w ogole oplacalo sprzedawac.
Gdybym nie mial FF, wtedy cos pokroju u43 lub NEX by zostalo do "powazniejszych" zdjec.
Do iPhone'a wlasnie sie przekonalem, jak zrobilem kilka zdjec i filmow po namowie User_jgora - z zamiarem wrzucenia do kosza. Jak w gosciach podpialem poprzez HDMI na 46" LCD - stwierdzilem, ze do takich pamiatek nic wiecej nie potrzebuje.
A niedlugo te zdjecia bez zadnych kabli beda ladowaly automatycznie w moim folderze.
Wiec iPhone powoli przejmuje u mnie role cyfrowego podrecznego notatnika obrazu.
Innymi slowy - prawie* juz wygral z u43, XZ-1, NEX i X100 (je rozwazalem jako tzw. backup, drugie body oprocz M9).
A iPhone 5 ma byc jeszcze lepszy od 4'ki jesli chodzi o foto i wideo.
* prawie znaczy, ze jestem juz na samym koncu podjecia decyzji.
Za to uzywalbym nadal u43, czy NEX - gdybym byl np. zmuszony pozbyc sie M9.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43