Strona 60 z 76 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 753

Wątek: u43 - co robi konkurencja?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Niedługo mają się pojawić Samsungi NX20 i NX200. Prawdopodobnie będą wyposażone w matrycę 18mpx. Na maj zapowiadany był też obiektyw 18-200. Więc pewnie premiera tych trzech produktów odbędzie się tego samego dnia.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    www. bythom.com, 6 czerwca 2011 nt. iCloud

Still not convinced? Consider this: you and I are the first two people to show up at some spectacular news event. You've got a new D4, I've got an iPhone 5. Whose images do you think will show up on CNN first? Oh oh. That's not a good answer for the camera companies, is it?

And Now You Know Why I Mentioned the iPhone...

Przyznam szczerze, że parę lat do tyłu (w czasach 350D) "zabiłbym" za taki ficzer.
    Ciekawe kiedy taka chmurka będzie w mikro?
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Ale o co chodzi?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Robisz zdjecie iPhone'em, a po chwili ono juz jest w Twojej chmurze (Twojej przestrzeni w necie) - oraz synchronizuje sie z pozostalymi wskazanymi przez Ciebie urzadzeniamio (iPhone, iPad, iMac, i in.).

Jesli wlaczysz synchronizacje komorkowa. Jesli nie - nastapi to jak tylko wejdziesz w zasieg WiFi.

Ponadto jesli chcesz - od raz trafia do galerii WWW lub na Twitter.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Ok, rozumiem. Ale czemu w tym wątku?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ok, rozumiem. Ale czemu w tym wątku?
    Ponieważ uważam, że już w tej chwili iPhone jest konkurencją dla mikro (półka GF czy mającego się pojawić wkrótce mini PEN'a).
    Jeśli władują w niego (iP5) algorytm równie skuteczny co iAuto w moim LX3, ten segment (jak najmniejsze bezlusterkowce) przegra walkę z "komórkami".

Znajoma zrezygnowała z Nex'a (czeka na iPhone5), mówi, że w Czwórce ma całe biuro, cały czas ma "komórkę" przy sobie i taka jakość jak ta pokazana jej przez mnie (link do postu na dpreview z fotką z iP4 po lekkiej obróbce) jej wystarczy.

Taka chmurka imho bardzo spopularyzowałaby mikro wśród "zwykłych dziennikarzy" czytaj: tych bez 1D na szyi. Takie GF3/miniPEN z 14-150 i 20/1.7, oczywiście bez lampy, oczywiście w iAUTO dałoby to do czego zostało stworzone: optimum jakości. Powiem więcej, jak zaśpi mikro to będzie bida, imho NEX nie zaśpi...
    Nie dalej jak wczoraj cyknąłem parę zdjęć w iAUTO (wewnątrz): powinni rozwinąć to tak aby procek korzystając z danych modułu "rozpoznawanie twarzy" rozjaśniał lub nie oczodoły, szczególnie przy silnie prześwietlonym drugim planie. Jeszcze tak sprytnie to powinien liczyć, żeby nie wychodziły potworki rodem z "wczesnych zachwytów" nad shadows&highlights.

iAuto to bardzo mocny punkt w mikro i powinien być (wraz z silnikiem jpg) dalej dopracowywany.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    To daj link do tej foty iP4. Zobaczymy czy jest jakość czy jakoś.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Znajoma zrezygnowała z Nex'a (czeka na iPhone5), mówi, że w Czwórce ma całe biuro, cały czas ma "komórkę" przy sobie i taka jakość jak ta pokazana jej przez mnie (link do postu na dpreview z fotką z iP4 po lekkiej obróbce) jej wystarczy.
    To wszystko jest fajne i miłe, ale zaufanie mam mocno ograniczone. Przyjdzie jakiś M-DAY i całe to biuro wraz z milionem innych będzie do pobrania za sprawą jakiś zdolnych dowcipnisiów. Jeśli to będą tylko fotki z urodzin, to małe piwo. Jeśli cenniki, umowy, hasła o banków, upodobania do uciech cielesnych... to się ktoś ucieszy, a inny ktoś zmartwi.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Jeśli to będą tylko fotki z urodzin, to małe piwo. Jeśli cenniki, umowy, hasła o banków, upodobania do uciech cielesnych... to się ktoś ucieszy, a inny ktoś zmartwi.
    No niby tak. Chodzi i o cenniki i o fotki z urodzin, ale by nie wybiegać za bardzo od tematu: czy nie jest aby prawdą, że CAŁY ruch w necie nie od dziś jest kontrolowany?
    BTW. Skype złamany

Link do fotki: nie mam i nie pamiętam, kto by to zapisywał. Ważne jest, że zamiast kolejnego klamora w torebce woli iPhone. Dopieszczanie jpg, dopieszczanie iAUTO i ulepszanie CDAF to trzy mocne punkty mikro. Jeśli się to zaniedba... (mówię o półce obecnego GF i miniPEN).

Sprawa jest bardzo prosta: po zrobieniu zdjęcia (zazwyczaj fotografowane) osoby to oglądają na ekraniku lub ostatnio przez hdmi na TV i natychmiast widzisz reakcję czy fotka się podoba lub nie (w sensie kolorków, etc., ale także łatwości jej zrobienia). Jeśli taka (pozytywna reakcja) się powtarza dosyć często zapada klampka/decyzja o kupnie "małpki" - bez portali, specyfikacji, czy zbyt agresywnych reklam NEX'a
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Ale co tu duzo odbiegac. Sam na poczatku sie smialem z iPhona, a teraz... Jest ze mna wszedzie i sluzy do robienia zdjec i nagrywania filmow rodzinnych. Na rower, do parku, wszedzie.

A NEX... lezy w szafie ostatnio. Poniewaz mam inne body FF, NEX chyba pojdzie pod mlotek, chyba, ze za chwile nie bedzie sie juz go w ogole oplacalo sprzedawac.

Gdybym nie mial FF, wtedy cos pokroju u43 lub NEX by zostalo do "powazniejszych" zdjec.

Do iPhone'a wlasnie sie przekonalem, jak zrobilem kilka zdjec i filmow po namowie User_jgora - z zamiarem wrzucenia do kosza. Jak w gosciach podpialem poprzez HDMI na 46" LCD - stwierdzilem, ze do takich pamiatek nic wiecej nie potrzebuje.

A niedlugo te zdjecia bez zadnych kabli beda ladowaly automatycznie w moim folderze.

Wiec iPhone powoli przejmuje u mnie role cyfrowego podrecznego notatnika obrazu.
    Innymi slowy - prawie* juz wygral z u43, XZ-1, NEX i X100 (je rozwazalem jako tzw. backup, drugie body oprocz M9).

A iPhone 5 ma byc jeszcze lepszy od 4'ki jesli chodzi o foto i wideo.

* prawie znaczy, ze jestem juz na samym koncu podjecia decyzji.
    Za to uzywalbym nadal u43, czy NEX - gdybym byl np. zmuszony pozbyc sie M9.