Obiektyw makro 30mm do apsc jest bez sensu, za krótka ogniskowa. Nie da się tym robić owadów, bo trzeba bardzo blisko podejść i robale uciekną.
Obiektyw makro 30mm do apsc jest bez sensu, za krótka ogniskowa. Nie da się tym robić owadów, bo trzeba bardzo blisko podejść i robale uciekną.
według plotek NEX-7 ma mieć 24Mpix jeżeli to się potwierdzi to podziękuję sony za współpracę i przejdę na Olympus E-P3 i E-PL3 mają mieć po 12Mpix i tyle mi w zupełności wystarczy bo 24 to dla mnie za dużo))
SONY NEX-5 18-55mm i 16mm
To (24mpx) to wiadomo już od miesięcy a ta plota o ep/l3 to już ma status ft2 (jutro będzie ft1). Doczytaj szczegóły na 43r.
Ta Siódemka ma konkurować z GH2 i PEN pro - imho to będzie super matryca, zobaczymy jak z ergonomią body.
BTW. Ciekawe jak bardzo w dół pójdą ceny we wrześniu nex: 3 i 5.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
może byś i super matryca ale dla mnie 24Mpix mi są nie potrzebne i zajmują za dużo miejsca
SONY NEX-5 18-55mm i 16mm
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Szkła wyrobią. W kompaktach wyrabiają przy wielokrotnie większym zagęszczeniu pikseli. Ale na te 24 mpx na APS-C przyjdzie nam jeszcze poczekać parę lat, coś tak czuję...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Dokładnie. Ja nawet ustawiłem 5Mpix jpg-i w Pl2, bo wiecej nie trzeba, bo i tak trzeba min. monitor 27" zeby to wyswietlic. Dla mnie, amatora, 6mpix to max co mi kiedykolwiek bedzie potrzebne.
A Sony, bez stabilizacji, bez wizjera, z kiepska ergonomią i ze szklami wielkimi jak od lustrzanki (wg. zdjecia z planowanych obiektywow), to wciaz dla mnie pomylka i zagadka dlaczego to sie sprzedaje.
Mnie np. skusiła cena - 999zł za NEX3 z 16mm, w tym czasie puszki m4/3 z naleśnikiem to minimum 2000zł.
Z brakiem stabilizacji przy 16mm da się żyć, dodatkowo minimalne ISO = 200 też daje oddech.
Poza tym Sony oferuje b. dobrej jakości filmy, Panas też, ale Olek musi jeszcze nieco popracować w tej dziedzinie.
999zł nie majątek, zawsze można sprzedać, bez wielkiej straty, ale jakoś się przykleił do ręki i został, 16mm jest fajnym rodzinnym obiektywem, a po założeniu Heliosa mam całkiem niezłą maszynkę do portretów.