Strona 59 z 76 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 753

Wątek: u43 - co robi konkurencja?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Obiektyw makro 30mm do apsc jest bez sensu, za krótka ogniskowa. Nie da się tym robić owadów, bo trzeba bardzo blisko podejść i robale uciekną.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Awatar tomek76k7
    Mieszka w
    Lubuskie
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    według plotek NEX-7 ma mieć 24Mpix jeżeli to się potwierdzi to podziękuję sony za współpracę i przejdę na Olympus E-P3 i E-PL3 mają mieć po 12Mpix i tyle mi w zupełności wystarczy bo 24 to dla mnie za dużo ))
    SONY NEX-5 18-55mm i 16mm

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tomek76k7 Zobacz posta
    według plotek NEX-7 ma mieć 24Mpix jeżeli to się potwierdzi to podziękuję sony za współpracę i przejdę na Olympus E-P3 i E-PL3 mają mieć po 12Mpix i tyle mi w zupełności wystarczy bo 24 to dla mnie za dużo ))
    To (24mpx) to wiadomo już od miesięcy a ta plota o ep/l3 to już ma status ft2 (jutro będzie ft1). Doczytaj szczegóły na 43r.

Ta Siódemka ma konkurować z GH2 i PEN pro - imho to będzie super matryca, zobaczymy jak z ergonomią body.

BTW. Ciekawe jak bardzo w dół pójdą ceny we wrześniu nex: 3 i 5.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Awatar tomek76k7
    Mieszka w
    Lubuskie
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    może byś i super matryca ale dla mnie 24Mpix mi są nie potrzebne i zajmują za dużo miejsca
    SONY NEX-5 18-55mm i 16mm

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    może byś i super matryca ale dla mnie 24Mpix mi są nie potrzebne i zajmują za dużo miejsca
    Jezeli sie postaraja, a szkla wyrobia - to te 24 Mpx po zmniejszeniu do 12 Mpix (JPG w body, RAW na komputerze) moze dac ostry i niezaszumiony obrazek.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Jezeli sie postaraja, a szkla wyrobia - to te 24 Mpx po zmniejszeniu do 12 Mpix (JPG w body, RAW na komputerze) moze dac ostry i niezaszumiony obrazek.
    Czegos nie jarze, to po co Sony robi 24mpix? zeby ostro dopiero bylo na 12?

pozdrawiam serdecznie
    Janek

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Czegos nie jarze, to po co Sony robi 24mpix? zeby ostro dopiero bylo na 12?
    Bo jak na razie, żaden sprzęt nie da takiej jakości jak dobry obraz sprytnie pomniejszony dwukrotnie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Szkła wyrobią. W kompaktach wyrabiają przy wielokrotnie większym zagęszczeniu pikseli. Ale na te 24 mpx na APS-C przyjdzie nam jeszcze poczekać parę lat, coś tak czuję...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Dokładnie. Ja nawet ustawiłem 5Mpix jpg-i w Pl2, bo wiecej nie trzeba, bo i tak trzeba min. monitor 27" zeby to wyswietlic. Dla mnie, amatora, 6mpix to max co mi kiedykolwiek bedzie potrzebne.

A Sony, bez stabilizacji, bez wizjera, z kiepska ergonomią i ze szklami wielkimi jak od lustrzanki (wg. zdjecia z planowanych obiektywow), to wciaz dla mnie pomylka i zagadka dlaczego to sie sprzedaje.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ngs Zobacz posta
    A Sony, bez stabilizacji, bez wizjera, z kiepska ergonomią i ze szklami wielkimi jak od lustrzanki (wg. zdjecia z planowanych obiektywow), to wciaz dla mnie pomylka i zagadka dlaczego to sie sprzedaje.
    Mnie np. skusiła cena - 999zł za NEX3 z 16mm, w tym czasie puszki m4/3 z naleśnikiem to minimum 2000zł.

Z brakiem stabilizacji przy 16mm da się żyć, dodatkowo minimalne ISO = 200 też daje oddech.
    Poza tym Sony oferuje b. dobrej jakości filmy, Panas też, ale Olek musi jeszcze nieco popracować w tej dziedzinie.

999zł nie majątek, zawsze można sprzedać, bez wielkiej straty, ale jakoś się przykleił do ręki i został, 16mm jest fajnym rodzinnym obiektywem, a po założeniu Heliosa mam całkiem niezłą maszynkę do portretów.