Strona 45 z 76 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 753

Wątek: u43 - co robi konkurencja?

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Chyba najlepsze tłumaczenie wywiadu z Aktywnym

Q: Your president, Makoto Kimura, has announced something in that sense [Mirrorless system by N***n], didn’t he?

A: Yes, Mr Kimura has already made few comments on this subject. We already started the development of such a camera and we call it the new generation of digital cameras. [ then he talks about a huge gap between the popularity of mirrorless in Japan (20% market share) versus Europe only 5 or 6%, it seems European are more conservative]. We need to sell these cameras all over the world, and to take into consideration [the situation of] the global market to decide when to launch such a product.

Ciekawe czemu nie zrobią równania $800 = 800 EUR skoro muszą to sprzedawać poza .jp

20% w .jp - ciekawe jak to będzie wyglądać w czerwcu czytaj po premierze GF2, 14/2.5 i prawdopodobnie dwóch największych - póki co - tarcz hamulcowych m/43: 12mm i/lub 50/2 macro
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Porownanie czasu oraz dokladnosci ostrzenia:
    - 5D II (faza)
    - E-P1 (kontrast)
    - M9 (recznie)

Myslicie, ze detekcja fazy zawsze wygra? Obejrzyjcie do konca.
    Szkoda, ze nie ma GH2

| OlyJedi Awatar merti
    Mieszka w
    kajś miedzy Hanysomi a Góralomi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    1. Angielski znam słabo jak nie wogóle ale jeśli dobrze zrozumiałem to manualne ostrzenie jest wystarczająco szybkie i można trafić w to co się chce bo AF jest zawodny, TAK ?

2. A jeśli TAK to dobrego czuja miałem od początku posiadania lustrzanki - potrzebna mi matówka z klinami ponieważ przy AF na ZD 70-300 nie czuję by trafiać w obiekt...
    E-420 +14-300 oraz inne szpeje
    From The Earth

Awatar olgierd
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez merti Zobacz posta
    1. Angielski znam słabo jak nie wogóle ale jeśli dobrze zrozumiałem to manualne ostrzenie jest wystarczająco szybkie i można trafić w to co się chce bo AF jest zawodny, TAK ?
    Tak, to jest oczywiste dla każdego, kto korzystał z aparatów manualnych, które -- zwłaszcza na polskim "rynku" -- dominowały jeszcze naście lat temu.
    pozdrawiam, Olgierd

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    CR2:
    Canon mirrorless -> 2012

Czyli istnieje nadzieja, że na starcie wejdą w temat bez lustra i bez migawki.
    Ciekawe jak wtedy będzie z cdaf u Panasa.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

BezLustra
    Gość
    Wczoraj w markecie bawiłem się Samsungiem NX10 i spodobało mi się że podczas manualnego ostrzenia obraz automatycznie powiększa się ale brakuje mi jeszcze czegoś w stylu potwierdzenia ostrości. A może ja po prostu tego nie znalazłem? Natomiast sam patent z automatycznym powiększeniem ocrazu jak najbardziej OK.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez BezLustra Zobacz posta
    podczas manualnego ostrzenia obraz automatycznie powiększa się ale brakuje mi jeszcze czegoś w stylu potwierdzenia ostrości. [...] patent z automatycznym powiększeniem ocrazu jak najbardziej OK.
    Patent jest swietny, a jeszcze lepiej rozwiazany w G2\GH2 - dotykasz dowolnego miejsca w kadrze - a ono wlasnie sie powieksza.

Samo pokrecenie pierscieniem ostrosci rowniez wyzwala powiekszenie. Jesli chodzi o potwierdzenie - to jest ono potrzebne w lustrzankach z malymi wizjerami optycznymi, szczegolnie przy domyslnych matowkach. Tam dzialasz niejako na slepo. W NX, czy u43 - to co widzi Twoje oko - jest o wiele dokladniejsze, niz jakiekolwiek potwierdzenie.

Awatar kbns
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez BezLustra Zobacz posta
    Wczoraj w markecie bawiłem się Samsungiem NX10 i spodobało mi się że podczas manualnego ostrzenia obraz automatycznie powiększa się ale brakuje mi jeszcze czegoś w stylu potwierdzenia ostrości. A może ja po prostu tego nie znalazłem? Natomiast sam patent z automatycznym powiększeniem ocrazu jak najbardziej OK.
    E-PL1 tez tak ma (moze inne Peny tez, nie wiem). Jak dla mnie, to miod bylby, gdyby jednak brzegi kadru zostaly niepowiekszone, tak zeby miec pewnosc, przy duzym powiekszeniu miejsca ostrzenia, ze kadr mi gdzies nie pofrunal...

Innymi słowy, miło byłoby widzieć i drzewa, i las

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kbns Zobacz posta
    gdyby jednak brzegi kadru zostaly niepowiekszone, tak zeby miec pewnosc, przy duzym powiekszeniu miejsca ostrzenia, ze kadr mi gdzies nie pofrunal...
    Dokladnie! Taka prosta sprawa, a wiele moze pomoc...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    http://optyczne.pl/3399-nowo%C5%9B%C...ony_NEX-3.html

rozbawił mnie komentarz pod spodem: różowe dildo w komplecie ?