Strona 10 z 76 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 753

Wątek: u43 - co robi konkurencja?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    wy tu gadu a tu pansłoik DMC-GF1 nadchodzi (taki LX3 dla u4/3)

http://a.img-dpreview.com/previews/P...ges/panas2.jpg

i nawet pokusili sie sample pokazac

http://www.dpreview.com/gallery/pana...mples19573758/

PS: jak bedzie mial AF jak G1/GH1 to bye bye EP-1
    PS2: jak zwykle olek cos wymysli, konkurecja wezmie, zmodyfikuje, usprawni i olek laduje w czarnej du..., ale to norma
    Ostatnio edytowane przez cra3y ; 17.09.09 o 23:22
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cra3y,
    to jest watek o konkurencji Olympusa i Panasonica.

GF1 tutaj: https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=19957

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    tak, widzialem

chcialem tylko zaznaczyc, ze "panaceum" na powolny AF w EP-1 moze byc GF-1 (jezeli olek nic z tym nie zrobi ...)

tzn aparat rownie maly (moze nie tak stylowy na "pena"), ale ..
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Pojawiły się plotki, że Fuji pokaże swój aparat micro4/3 na przełomie stycznia/lutego 2010.

“Fujifilm is moving to M4/3rds with a new body that will have an EXR sensor inside it. The official announcement about Fuji’s joining to the M4/3 system will be made a few weeks before the camera announcement itself next PMA season (Jan/Feb 2010).

The new camera body –tentatively named: Micro-S10EXR (MS10), will have a 4/3rd 12MP EXR sensor, that shares a lot of its technologies and modes with current Fuji EXR compacts, just in a much larger sensor area and pixel size. The MS10 will be intermediate in form factor between the E-P1 and the GH1. It will have sensor shift stabilization, a substantial hand grip, tilt & swivel (similar in design to D5000), and a built-in EVF that is more akin to the EVF’s of Fuji compacts than to that of the GH1. The entire body is made by Fuji or designed for them specially to fit the MS10 (ie nothing is cloned from any of the current M4/3 bodies except for the mount & standards of course). For lenses however, the MS10 will have to use any of the available lens options for M4/3. The camera will be marketed with EXR sensor as its main selling point.”

No, no, Fuji ma jedną dużą zaletę - swoje superCCD ze świetną dynamiką. Pokazuje to w kompaktach, ale ostatnio dawno nie było lustrzanki Fuji z bagnetem Nikona. Czyżby kiepsko układało się z Nikonem? A 4/3 (czy micro4/3) to otwarty system i można się chyba tam obejść (przynajmniej co do bagnetu) bez licencji.
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    no i to mi się podoba, przy okazji będziemy mogli zobaczyć jak olki by fociły mając matryce of fuji.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    A 4/3 (czy micro4/3) to otwarty system i można się chyba tam obejść (przynajmniej co do bagnetu) bez licencji.
    µ4/3 nie jest otwarty tak jak 4/3
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Zbyt piękne, żeby było prawdziwe.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    tilt & swivel (similar in design to D5000)
    To jest podejrzane, bo brzmi jak gimmick, tzn. rzecz, którą ktoś bardzo by chciał, więc wpisał ją do zmyślonej plotki. Gdyby nie to plotka brzmiałaby dość wairygodnie.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Jezeli potraktowac post Mynameisnobody z pewnego dystansu, pod katem Z D J E C - ma chlop racje!
    W tym samym klimacie wypowiadaja sie wszyscy, ktorych mialem okazje sluchac: Tomasz Tomaszewski, Marek Dziedic, Zbigniew Tomaszczuk, Wojtek Tkaczynski, i in.
    Klucz jest gdzie indziej, szukaj go w słowie ''komputer''.
    Albowiem bolesna prawda jest taka, że to pokolenie, nawet jeśli się na oprogramowaniu zna, to nie posiada ''komputerowej intuicji'', pewnego feelingu, albo raczej swego rodzaju szachowego spojrzenia na problem photoshopa. Bo to jest program, w którym robiąc pierwszą operację musisz mieć w głowie cztery kolejne. Inaczej wychodzi dziadostwo i żadne kursy, wykłady i nauki tego nie zmienią.

To nie jest jakaś ujma na honorze, ja np. nie rozumiem smsów, mikroblogów i wszelkich form skrajnie ograniczonych odgórnie co co ilości i formy. Ale młode ''pokemony'' radzą sobie tu doskonale i... niech sobie radzą, nie będę krytykował tego ich zubożenia werbalnego, choć mnie to dobija.

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Gdyby plotka była prawdziwa... Fuji w m4/3... zostałoby jeszcze Sigmie (podpisującej kiedyś akt akcesyjny do 4/3) zrobić DP3 z bagnetem m43. Plus parę szkiełek Sigmy do m43. Sprzedaliby tego więcej niż DP1 i DP2 razem wziętych.

Wtedy m43 miałby naprawdę wielkie szanse na sukces. 4 producentów, co najmniej 3 różne technologie matryc, 3 producentów szkiełek pod jeden bagnet.

Na razie Panas i Olek mają z m43 tak minimum 2 lata przewagi nad konkurencją. Albo i 3 lata, bo może teraz odnotowawszy sukces EP1 i G1 inni rozpoczęli prace nad swoim microAPS (oprócz Samsunga, ale i tak 2 lata Panas przed Samsungiem prawie ma - G1 to 2008, NX to najszybciej początek 2010). Przed głównymi potęgami - N i C - może być i z 4 lata przewagi.

Ale tyle razy już były plotki o Fuji.
    Mimo że to z:
    http://43rumors.com/
    uwierzę jak zobaczę oficalne informacje Fuji.

Miło by było... Ale dlaczego info o "tilt & swivel" miałoby być nierealne? W m43 to powinna być jakby oczywistość.
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami