Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Prezentacje

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Prezentacje

Chciałem prosic o propozycje programow pozwalających zrobic na płytce CD prezentacje (najlepiej odtwarzane nie tylko w kompie ale takze na stacjonarnym dvd) skladające sie z fotek wraz z podkładem muzycznym... Żeby było ciekawiej to pod/obok fotki mile widziany byłby jakis mały opisik...
    A zatem jakie programy najbardziej by sie do tego nadawały?
    Pzdr.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    zobacz tu http://www.cdrinfo.pl/dvd/ ("Zdjęcia na DVD")
    a dokladniej tu http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/v...brazki_vcd.php

pozdro
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar Setka
    Mieszka w
    Kutno
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Uuuu,to nie jest takie proste!!!Ja robię to tak:
    1.Zdjęcia po obrobieniu(czerwone oczka, Obrót zdjęć w poziomie do pionu i.t.d) zmniejszam do rozmiaru ok. 800x600 i zapisuję do innego folderu
    2.Następnie w programie Windows Movie Maker(dołączany do XP) tworzę prezentację z podkładem muzycznym(różne piosenki najlepiej w mp3),dorabiam napisy początkowe i końcowe(np. Dziękuję za obejrzenie filmu , I.t.p...),tu jest cała twoja inwencja twórcza.
    Wiem ,że nie jest to jedyny program do tego typu rzeczy,są m.innymi: Adobe Premiere, Fly VCD.......,ale ich obsługa już nie jest taka prosta zwłaszcza tego pierwszego programu.
    3. Po zakończeniu pracy z WMM otzrymuję film w formacie bodajże WMV.

I teraz ,w zależności ,czy jest to duży plik czy nie - encoduję go w DR.DIVX (ostatnia moja prezentacja składała się z 350 zdjęć - to około pół godziny łącznie z muzyką ( każde zdjęcie pokazywane 4 sekundy - to wystarczy) ,jeżeli plik wynikowy z WMM jest zbyt duży to trzeba go przerobić na AVI właśnie za pomocą Dr. Divx. W programie tym ustawiam dosyć dobrą jakość,tak żeby dopasować do wyświetlania na TV.
    4 Po zakończeniu, kiedy mam już AVI - Robię SVCD za pomocą Nero( wyłączam przy tym menu filmu) - to trwa chyba najdłużej.

Całość od początku do końca zajęła mi przy 350 zdjęciach około 10 godz. pracy , ale EFEKT ............Trzeba było widzieć minę nowożeńców jak oglądali film.

Dodaję ,że Nero obsługuje też format WMV ( tak mi się zdaje)

Powodzenia w robieniu prezentacji!!!
    Nie ważne czym, ważne jak!!!
    E-3, E-1 (14-54,B+W UV MRR)+ FL 50

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    dzięki a ile MB liczy mniej wiecej taka prezentacja z muzyczką - słowem komplet? Bo mam nagrywarkę CD tylko wiec musze sie zmiescic w ca 700 MB... albo inaczej... ile fotek 800x600 zmieszcze wraz z muzyczką na 700 MB?

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    ja pamietam tylko tyle ze przy VideoCD mozna max 99 zdjec w katalogu (i max 99 katalogow).
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar Setka
    Mieszka w
    Kutno
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    W wynikowym z WMM - wmv z 350 zdjęć to około 80 MB. ALe po nagraniu svcd plik w folderze MPEG 2 ma już 620 MB!!!!! Niezła róznica,nie? Myślę że 400 zdjęc opisywanym przezemnie sposobem śmiało się zmieści!!!
    Pamiętaj tylko ,że nie jestem autorytetem w tej sprawie, być może są prostsze sposoby uzyskania tego samego efektu i przy użyciu mniejszej ilości programów - sam bym chciał to wiedzieć!!!!
    Nie ważne czym, ważne jak!!!
    E-3, E-1 (14-54,B+W UV MRR)+ FL 50

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    dzięki dla mnie kazdy jest autorytetem kto zna zagadnienie od strony praktycznej (teoria jakkolwiek mądra czasem rozmija sie z prozą życia) poza tym mam troche programow ale niekoniecznie słuzących temu celowi... wiec w pierwszej kolejnosci czytam opinie wykorzystujące juz posiadany przeze mnie soft

Awatar Lukasss
    Mieszka w
    Mysłowice
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam. Ja uzywam programu MemoriesOnTV. Bardzo prosty w obsludze programik. Ma wiele mozliwosci m.in. mozliwosc wsadzania dziwku w roznj postaci wav mp3 itp itd. Mozna tworzyc kilka albumow po ktorych mozna sie poruszac poprzez menu (dotyczy DVD) jezeli jest to format SVCD menu tez jest ale nie ma juz opcji wybory poprstu jest to tylko jakby okladka ze spisem tresci. Sam pokaz mozna urozmaicic efektownymi przejsciami. Z dodawaniem napisow tez nie ma problemow. Dopiero zaczynam zabawe z tym programikiem ale juz przypadl mi do gustu. Format wyjsciowy jak juz wspomnialem to DVD lub VCD i SVCD.
    C-750uz tulejka filtr UV i polarka Kinga + statyw 16+64MB
    www.fotoluk.serwer.biz

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    dzieki, a czy natknąłes sie na jakies ograniczenia w tym programie dot. np. ilosci fotek?

Awatar Lukasss
    Mieszka w
    Mysłowice
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Na ograniczenia sie nie natknalem ale cos mi gdzies mignelo ze cos takiego jest. . . Jak wroce z pracy to sprawdze . . . ile da sie tam tego zapodac . . .

pozdrawaim
    C-750uz tulejka filtr UV i polarka Kinga + statyw 16+64MB
    www.fotoluk.serwer.biz