Pozwolę sobie ponownie zabrać głos.
Gro wypowiadających nie zrozumiało mojej wypowiedzi.
Nie chodziło o mnie, ale o chyba miliony klientów (użytkowników) kart xD w różnych poprzednio wyprodukowanych aparatach.
Dlaczego takiej niby porządnej szanującej się firmy jak Olympus i Fuji, nie stać było na krótki komunikat:
"Szanowni klienci zaprzestajemy od dnia ... produkcji kart xD o pojemnościach do 512MB..."
co dalej uczynią klienci to już inna sprawa.
Nie przywiązałem się tylko do tego aparatu (mam również inne), chodziło o przykład, emeryt za wyrzeczenia kupił sobie aparat, a teraz ma go wywalić, bo nie dano mu szansy zakupu rezerwowej karty (korzysta z aparatu do zdjęć rodzinnych, a nie zarobku).
Oczywiście dziękuję za urocze rady, że istnieje rynek wtórny z którego można skorzystać.
O tym to ja doskonale wiem jak i gdzie szukać (ten rynek rozwija się na takich okazjach), ale ja chcę korzystać z gwarantowanych usług.
Gro zwykłych użytkowników aparatów nie udziela się na tym (lub innych) forum.
Kol Magnesus - czy były przeprowadzone próby formatowania karty xD w PC i potem sprawdzenie w aparacie (Olympus) aby przyjął kartę.
Gwarantuję do wyboru dwa komunikaty: Wyłącz lub Formatuj - w nieskończoność.
Karta sformatowana w PC nie jest akceptowana w aparacie.
Nie mylę kart xD z dyskiem wymiennym.
Dziękuję serdecznie Administratorowi za zainteresowanie, myślę że moje uwagi co do meritum sprawy przekaże:
Olympus Polska Sp. z o.o.
oraz
na spotkaniu z kierownictwem f-my Olympus.
Pozdrawiam