Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Mam 8080 prosze o pytania

Awatar ghost4
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Bardzo uważnie przeczytałem wypowiedzi na temat Olympusa 8080
    Pana Michała Kaczmarzyk oraz Pana Tadeusza Jankowskiego
    i zdecydowaniem jestem za tym że :

1. Nie ma aparatu bez wad ( idealnego )
    2. Olympus C-8080 WZ, jest aparatem bardzo dobrym ( dla mnie )

i po trzecie ( chociaż ten temat nie powinien być poruszany na forum foto ) to zgodzam się w 100% z Panem Jankowskim w punkcie Ad6, jestem mieszkańcem Gdyni, nawet jeżeli mój ojciec mieszkał w (Gotenhafen), to dla mnie będzie to zawsze tylko i wyłącznie GDYNIA.

Pozdrawiam
    Andrzej

Awatar michał kaczmarzyk
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Myli sie Pan , nie mam ochoty analzowac Panskiej osobowosci - to jest strata czasu dla mnie. Przykro mi, ze z prostej wypowiedzi dyskusja ta przerodzila sie w wydluzajace sie wypowiedzi , które analizuja kazde stwierdzenie " pod mikroskopem" tylko aby dowiesc ze ma sie cudowny i nieomylny umysl analityczny. Uznaje Pana argumenty i dociekliwosc, choc nie uwazam moich opinii za malo precyzyjne (moze powinienem sie jeszcze wiele nauczyc w sztuce pisania wlasnych opinii). Zycze Panu powodzenia i duzo wolnego czasu ( ktorego ja nie posiadam zbyt wiele - wole fotografowac moim ukochanym 8080) na analizowanie najdrobniejszych czesci wypowiedzi "uzytkownikow". A co do Zabrza cyt. "Moje zdanie jest takie " to nie interesuje mnie Pana zdanie.

ps. Na koniec pragne tylko powiedziec ( jest to 100% subiektywnej i nieprecyzyjnej opinii) ze z wszystkich aparatow, ktorymi fotografowalem 8080 jest dla mnie najlepszy, nawet jesli dla mnie ma flesh'a do bani a pare rozwiazan technicznych chetnie zachowalbym z poprzenich modeli

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Proponuje zawiesic dyskusje w tym watku na kilka dni, w celu ostudzenia panujacej tutaj atmosfery. Powoli temat wychodzi poza obszar fotogrtafii. - Moderator
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Słowo Hindenburg powinno być usunięte z adresu Pana Kaczmarzyka. To jest mocno nie w porządku.
    Pozdrawiam. TJ

Awatar michał kaczmarzyk
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Bardzo przepraszam , ze dyskusja zbacza na niewlasciwe tory - to sie juz nie powinno powtorzyc. Juz poprawilem moj profil uzytkownika w celu watpliwego uszczesliwienia pana Jankowskiego - jesli to moze posluzyc dla dobrej atmosfery na forum, to chetnie to zrobilem. Mam nadzieje , ze nie bede musial sprzedac mojej 8080

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Zasilanie Olympusa C-8080

Witam!
    A może na tym forum ktoś jeszcze odpowie mi czy bezpiecznie jest używać do zasilania aparatu nieoryginalny akumulator o nieco większym napięciu (7,4V)
    Proszę o pomoc bo pewien sprzedawca przekonuje mnie, że nie ma to żadnego znaczenia
    Pozdrawiam
    Paweł

Awatar Avalon
    Mieszka w
    Mazowsze
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Re: Zasilanie Olympusa C-8080

Cytat Zamieszczone przez M.OKO
    Witam!
    A może na tym forum ktoś jeszcze odpowie mi czy bezpiecznie jest używać do zasilania aparatu nieoryginalny akumulator o nieco większym napięciu (7,4V)
    Proszę o pomoc bo pewien sprzedawca przekonuje mnie, że nie ma to żadnego znaczenia
    Pozdrawiam
    Paweł
    Wiem że każdy po zakupie aparatu tej klasy co 8080 jest lekko "spłukany" z gotówki, ale uważam że stosowanie innych niz oryginalne baterie lu zasilacze ( te z wyzszym napięciem) wiąże sie z pewnym ryzykiem uszkodzenia drogiej elektroniki. Przepraszam za zwrot ale..."chytry dwa razy traci"... więc nie powinnismy ryzykować zdrowia aparatu i naszego portfela
    E3 + Kawasaki ZR7-S to juz przeszłość...
    E-M5 + Honda CBF 1000, bo trzeba naprzód iść

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Zasilacz do C-8080

Witam !!!
    Właśnie jeżeli mowa o zasilaniu juz to powiedzcie mi który zasilacz do C-8080 C-6AC czy C-8AC bo niby pisze że do tego aparatu ten drugi ale czym tak naprawdę one sie różnią od siebie może tylko nowszą konstrukcją .Czy ogólnie nie ma to znaczenia i C-6AC wystarczy ?Pozdrowienia