USB mam sprawne na 100% ponieważ mój internet jest na usb. Być może to jest wina płyty głównej lub sterowników od USB. A jaki masz aparat ??
USB mam sprawne na 100% ponieważ mój internet jest na usb. Być może to jest wina płyty głównej lub sterowników od USB. A jaki masz aparat ??
Ja mam C3040Z i w jego instrukcji znalazlem cos takiego:
Dla WIN95,WIN NT 4.0 lub pozniejszych oraz dla MAC OS 7.6.1 lub pozniejszych przy polaczeniu portem RS-232C jest wymagana inst.CM.
Dla WIN98 i WIN98 SE po porcie RS-232C wymagany jest CM,a po USB sterowniki z CM2.5. Dla WIN2000Pro,WIN ME oraz Mac OS8.6 lub 9 po porcie RS-232C wymagany jest CM,a po USB nie wymagane.
Z uwagi na to,ze to jest starszy model,bo z 2000roku,to jeszcze nie brali pod uwage WIN XP nic o tym nie pisza.Z praktyki jednak wiem ,ze dla XP po USB nie potrzeba CM.Przemyslenia pozostawiam Tobie. A moze poprostu wystarczy po podlaczeniu po USB wlaczyc aparat w pozycje przegladania zdjec?
chivas
C3040Z + SM 2x64MB,32MB,16MB + tulejka52mm + UV+Polar+FD + Macro + 0,48xWild Lens + Velbon DX-888 + mini statyw + Remote Control + dekielek(i)
Live well,laugh often,love much