Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Wesele i SP-560 UZ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Powiem tak- zawsze, bez żadnych wyjątków- jak jestem u rodziny jakiś czas "po weselu"- to w ramach "przeżyjmy to jeszcze raz" wyciągana jest płyta z filmem a dopiero potem album ze zdjęciami.

Aha- jak ostatnio byłem u ciotki, u córki której bawiłem się na weselu w pierwszy weekend maja, to dowiedziałem się, że zdjecia będą jakieś trzy miesiace po uroczystości bo pani fotograf jest bardzo zajęta. A film był po kilku dniach.
    Proponuję EOT
    Wg moich obserwacji klienci dzielą się na dwie grupy:
    - takich, którzy są oczarowani fotogafem, który wręcza im po kilku dniach DVD z 2000 (łał!) zdjęć - to dobpiero fachowiec, kasuje więc łąski nie robi!
    - takich, którzy doceniają pracę poswięconą obróbce, wiedzą, ze 300 zdjęć to max jaki można przetrawić (pod wrunkiem, że te 300 to dobre, unikalne kadry).
    Tych pierwszych omijam szerokim łukiem, to klienci dla tzw. fotoziutków - i niech sobie fotoziutkowie pykają.
    Na koniec zapytam jeszcze - w jakim celu próbujesz przekonywać kogokolwiek? Co mnie obchodzą twoje "preferencje medialne"? Czy chcesz mnie przekonać do tego, że jednak film jest najwżniejszą ze sztuk i w związku z tym powinienem skończyć z fotografią i kupić kamerę?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Kaseta z mojego ślubu i wesela rozpoczyna się zajebistym kawałkiem http://www.youtube.com/watch?v=GqJ4N6Z7l00

Minęło 15 lat, a ja nigdy nie obejrzałem tej kasety.
    Teraz dostałbyś "Jak anioła głos..."
    Ostatnio edytowane przez mariush ; 10.07.09 o 11:22 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Na koniec zapytam jeszcze - w jakim celu próbujesz przekonywać kogokolwiek? Co mnie obchodzą twoje "preferencje medialne"? Czy chcesz mnie przekonać do tego, że jednak film jest najwżniejszą ze sztuk i w związku z tym powinienem skończyć z fotografią i kupić kamerę?
    Przeczytaj swój post nr 32 w tym wątku i już będziesz wiedział kto kogo i do czego przekonuje.
    I kto tu głosi swoje preferencje medialne.

ja przekleję jeszcze raz swoją wypowiedź

Po pierwsze- jedni wolą brunetki a inni blondynów. Jedni wolą zdjeći a inni film z dźwiekiem. Obiektywnie musisz pamiętać, że przekaz filmowy może być bogatszy niż zdjęcie. Jako zlecający -musze pamiętać i o tych co wolą zdjecia i tych co filmy
    To chyba wyjaśnia sprawę?
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    To się nazywa koleżeńska pomoc!Lepiej żebyś nic nie napisał.Człowiek prosi o radę i nigdzie nie pisze,że będzie głównym i jedyny fotografem.
    Własnie chodzi o to, ze nie będzie jedynym fotografem

Jeżeli zadaje takie pytanie, to nie mam opanowanego swojego sprzętu, wiec jedyne co na weselu zrobię to będzę przeszkadzał kotleciarzowi, a w kościele wszystkim - nie ma nic bardziej denerwującego niż 20stu latających pstrykaczy.

Kotleciarz () się zdenerwuje, Młodzi dostaną gorsze zdjecia, a ja zamiast sie na weselu bawić, bede sie denerwował czy jakaś fotka mi wyjdzie.

Bez sensu.

Moja rada jest jak najbardziej koleżeńska - w interesie i pytającego i młodych.

Albo jestem gościem na weselu, albo fotografem.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    ...Czyżby na zaproszeniach było "prosimy o nie zabieranie aparatów fotograficznych" ??
    Takie właśnie dostałem polecenie: "jesteś gościem i masz się bawić". Dzięki temu zyskałem zaproszenie do Szkocji, ale młodzi nie mają zdjęć do dziś. Fotograf Hiszpan zabrał dupsko do siebie do Andaluzji i fotki oglądają tylko rodzice młodego.

Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Obiektwnie sądzę też, że przekaz filmowy służy do jednoraozowego obejrzenia i nikt do niego nie wraca.
    Filmowanie na polskich ślubach to zwyczaj sprzed kilkunastu lat, kiedy kamera (i odtwarzach marki Goldstar w domu) były wyznacznikiem bogactwa, a posiadanie kameruna było obowiązkowm elementem slubnej pokazówki. Nikt nie ogląda dzis tamtych filmów - w przeciwieństwie do zdjęć.
    Dokładnie tak - kiedyś robiłem zdjęcia u kuzyna. Po roku, było mi bardzo miło gdy usłyszałem od młodych na takim rodzinnym spotkaniu: "z wielką przyjemnością wracamy do Twoich zdjęć z naszego ślubu" Płyta z filmem leży zapomniana na półce, przyznam, że raz oglądnięta.
    Muszę równocześnie oddać honor kamerzyście - obydwaj staraliśmy sobie nie przeszkadzać, było super.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||