Na razie próbowałem przedmuchać, pokręcić, poustawiać wszystkie programy, i działa. Może faktycznie kurz, albo kurz z wilgocią. Ciekawe jak się będzie sprawował na wyjeździe w przyszłym tygodniu.
Na razie próbowałem przedmuchać, pokręcić, poustawiać wszystkie programy, i działa. Może faktycznie kurz, albo kurz z wilgocią. Ciekawe jak się będzie sprawował na wyjeździe w przyszłym tygodniu.
Fujifilm X10
Najprawdopodobniej nie jest to sprawa przełącznika tylko delikatnego zawilgocenia.W E-520 używam zwykle trybu S, po zrobieniu zdjęć w warunkach chmurnych i dżdżystych ( chroniłem aparat chowając pod bluzą więc nie zamókł bezpośrednio), przy wyłączeniu i włączeniu przez kilka dni pojawiał się tryb A lub M- czyli pozycje sąsiadujące z S na wybieraku. Gdy dobrze wysechł nic takiego nie dzieje się.
Pozdrawiam
po przedmuchaniu i wysuszeniu problem znikł ale nie na długo... pilnowałem żeby aparat nie miał kontaktu z wilgocią i mimo wszystko problem wczoraj znów się pojawił, na szczęście wystarczy pokręcić trochę pokrętłem i znów wszystko wraca do normy. za niedługo pęknie 20tys zdjęć w tym body i mam nadzieję że to nie jest kwestia zużycia czy coś...