Mieszkam w Norwegii - tutaj są czasami lepsze ceny niż w Polsce. Taki Zuiko 17mm 1.8 aktualnie kosztuje nowy około 1600zł.
(ale to tak tylko wtrącam bo nie chcę robić offtopu)
Gdzie kupiłeś Panasonica za 1100zl? Też się przymierzam i najtaniej jak znalazłem 1280zl za nowy.
He, he, niezła cena. Gratulacje z zakupu, mam nadzieję, że zadowolenie jest.
A z innej beczki, później nie dziwota, że w m43 to "czym się foci na zachodzie" odbiega od naszej polskiej rzeczywistości.
akurat Panasonic'a kupiłem na allegro, tylko zamiast pisać Panasonic Lumix 20mm 1.7 wpisz: Panasonic H-H020. Kupiłem wersję pierwszą, dopłacać 250zł do v2 jakoś mi się nie uśmiechało. (ty znalazłeś na Ceneo v2)
A co do m43 mkol to tutaj niemal każdy używa lustrzanek Canon'a, czasami widzę jakieś bezlusterkowce od Sony czy Samsunga - ale co się dziwić jak ceny tych ostatnich co moment dają promocyjne - któryś miesiąc temu Samsung NX300 + 20-50/3,5-5,6 za niecałe 1000zł był.
Szczerze powiedziawszy to tylko raz spotkałem się tylko z sytuacją że ktoś inny niż ja używa Olympus'a - i to był gość który ode mnie kupił 14-42 EZ.
Ostatnio edytowane przez Ario ; 4.08.15 o 23:51
apz mówię o Norwegii. Choć może ty teżtak czy inaczej w Polsce kilku znajomych ma PENa od Olympusa a ostatnio znajomy kupił Panasonica. Tutaj Sony i Samsung panują w bezlusterkowcach.
Ostatnio edytowane przez Ario ; 5.08.15 o 00:56