Niezła winieta na tym szkle, pinhole effect nie potrzebny, -1,5 EV w stałce? A beczkę EP-1 skoryguje? Słona ta cena za mały rozmiar.
Niezła winieta na tym szkle, pinhole effect nie potrzebny, -1,5 EV w stałce? A beczkę EP-1 skoryguje? Słona ta cena za mały rozmiar.
sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera
A ja wrecz odwrotnie, uwazam, ze cena nie jest wygorowana jak na bdb jakosci szklo w praktycznie nowym systemie bez konkurecji.
Winieta faktycznie spora z tym, ze mnie to kompletnie nie przeszkadza, no chyba, ze ktos robi krajobraz na pelnej dziurze.
Genialne male szkielko o uniwersalnym zastosowaniu, absolutny must have w systemie mikro, nawet wyostrzanie systemowe nie doskwiera jak w innych szklach.
pozdroofka
PS
W kicie z GF1 cena wrecz smieszna, zwazywszy, ze szklo kosztuje ponad 1,5k
Ale mi nie o cenę w sensie gotówki, którą trzeba na to szkło wyłożyć chodzi ale o koszt konstrukcyjny, o koszt kompromisu.
Widze, ze nowy w temacie jestes.
To na razie najlepsze optycznie szklo jakie ukazalo sie pod u43.
O oczekiwaniach ceny bazujacej na koszcie wytworzenia (ktorych i tak w calosci nie widzisz) rozmawialismy juz na dziesiatkach stron. Nie bede sie powtarzal. Przeszukaj forum, jak Cie temat interesuje.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Całkiem możliwe, mi się marzy docelowo mały aparacik FF, myślę, że to jest jeszcze nie wykorzystana nisza. Mam nadzieję, że w ten segment wkroczy niedługo Playstation i wypuści tak z 4 korpusy na raz.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Jerry przeczytaj powyżej co miałem na myśli pisząc o cenie. Najlepsze mówisz? Hmm...
Ostatnio edytowane przez Kaleb_82 ; 17.03.10 o 11:32 Powód: Automatyczne scalenie postów
Ale czy są jasne stałki na FF , które nie winietują ? A ile do tego ważą?
Fakt cena 20/1.7 jest spowodowana brakiem konkurencji ale pewnie z czasem ceny spadną lub pojawią się konkurencyjne podobne stałki .. oby.
pozdrawiam Krzysiek
A ja przyznam sie szczerze, ze nadal nierozumiem co wy z ta winieta... Kazde szklo w pelni otwarte winietuje, mowiac o stalkach takich czy siakich, w czym problem? Winieta jesli komus przeszkadza, to akurat najmniejszy problem do usuniecia w PP. Osobiscie bardzo winieta mi odpowiada, tworzy czesto fajny klimat fotki.
Panasonic 20 1.7, to szklo uniwersalne, jasne, dodatkowo bardzo dobre optycznie, male! spelniajace w 100% zalozenia systemowe (procz winiety?), szklo, ktore absolutnie trzeba miec na standardowym wyposazeniu.
Dla mnie rowniez najlepsze szklo dotychczas puszczone na mikro, ze wzgledu na najlepsza jakosc i najmniej inwazyjna ingerencje softwarowa w plik wynikowy.
pozdroofka
No wlasnie, dla mnie na przyklad jest tanio w stosunku do 45 Leiki albo 7-14 Panasa, porownujac ceny, 20tka jest na bardzo przyzwoitym poziomie, oczywiscie patrzac na inne systemy, moze jest drogo, tylko czy aby mozna porownywac bezposrednio cos tak kompletnie odmiennego?
pozdroofka