Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Jak fałszować exify?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar icelander
    Mieszka w
    Krakuf
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Tu nie chodzi o zamienianie jednego aparatu na drugi. Świat jest na tyle paskudny że nie wiesz kto kiedy użyje np danych z exifu. Info daje jakim aparatem co kiedy było robione.
    Podam taki przykład: mój znajomy pracuje (jako szef) w firmie badającej internet. Podczas spotkania "badaczy" z różnych dziedzin rozmawiał z człowiekiem z firmy która bada.. śmietniki! Pracownicy takiej firmy rozpracowują mieszkańców jakiegoś domu i na podstawie śmieci przygotowują raport o strukturze zakupów itp - które potem sprzedają np do sieci handlowych. Niektóre ciekawe śmieci "celebrytów" są sprzedawane tabloidom. Uważam to za ohydne. Podobnie jak niszczenie bilingów czy wyciągów z konta uważam za coraz bardziej celowe usuwanie lub lepiej - fałszowanie danych z exif bo cholera wie czy ktoś kiedyś nie użyje ich w jakimś podłym celu. Tak mnie natchnęli "miszczowie komentarzu" z pewnego forum..
    ech życie.. przerósł cię kabaret...
    Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Bardziej podobało mi się uzasadnienie pytania zamieszczone w pierwszym poście, niż tym powyżej
    JAk już się nauczysz, proszęo PW, chętnie zrobię sobie to "obrabiane MS excel" R O T F L
    Zasadniczo pomysł zaje**sty!

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Witam
    Spróbój takim programem do edycji EXIF-ów.
    PhotoME 0.79 ze strony : www.photome.de
    To feeware. Info za DFV nr4/2008, str 105
    Pozdr.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    W platnej Opanda exif- zmienisz nawet ze samolotem zrobiles lub pudelkiem po zapalkach.

| OlyJedi Awatar MiQ27
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jako że mój C5050Z gubi czas i datę przy wymianie akumulatorków, często mi się zdarzało, że te dane w EXIFie miałem totalnie "od czapy". Używam programiku Exifer do poprawy tych danych i zmiany czasu powstania/modyfikacji pliku, ale umożliwia on także modyfikację innych pól, czy backup całego EXIFa do pliku, gdyby trzeba było go odtworzyć po edycji.
    Programik jest wprawdzie nierozwijany od 2002, ale darmowy i wart spróbowania.
    http://www.exifer.friedemann.info/

EDIT - sprawdziłem, chyba nie daje aż takich możliwości. Poza tym nowych modeli aparatów może nie obsłużyć w ogóle.
    Ostatnio edytowane przez MiQ27 ; 3.07.09 o 09:11
    Pozdrawiam
    Michał

| OlyJedi Awatar maj0nez
    Mieszka w
    Opole Lubelskie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    icelander obowiązkowo opisz co się działo po tych twoich podmianach.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów