wysłałem email do olympusa(UK) i czekam na odpowiedź.
Chciałem jechać do sklepu gdzie kupiłem obiektyw to okazało się, że go przerabiają i jest chwilowo zamknięty(już z miesiąc).
dzieki za rady
wysłałem email do olympusa(UK) i czekam na odpowiedź.
Chciałem jechać do sklepu gdzie kupiłem obiektyw to okazało się, że go przerabiają i jest chwilowo zamknięty(już z miesiąc).
dzieki za rady
Witam.
Można się dowiedzieć jak skończyła się historia z obiektywem?
Przed dwoma tygodniami zostałem szczęśliwym posiadaczem takiego i też nie jest za cichy,słychać delikatne stuki w czasie ostrzenia.
Według mnie to tak pracuje wskaźnik odległości.
Proponuję użyć 12-60 do robienia fotek, a nie podsłuchu. Życzę dużo radochy z tego szkiełka.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Zareklamowałem obiektyw w sklepie w którym go zakupiłem. Handlowcy gdy usłyszeli ten dziwny pisk i zobaczyli problem z ostrzeniem zdecydowali dać mi nowy. Więc odebrałem nowy prawie, że z miejsca. Nie mam teraz żadnych niepokojących objawów. Chodzi jak należy. Takie delikatne "stuki" to normalny objaw więc ciesz się szkiełkiem. Jednak jeśli myślisz, że coś nie tak to dzwoń do olympusa lub idź do sklepu gdzie zakupileś sprzęt.
powodzenia
Cały czas nim pstrykam, 14-54nówka leży w pudle a ten tyra na łąkach,ale śmiem twierdzić że jeżeli to stukanie jest normalne,to zd14-54 jest cichszy
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Co do radochy to dzięki niemu zacząłem doceniać szeroki kąt.super fotki w pomieszczeniach.
Ostatnio edytowane przez and21 ; 14.09.09 o 11:04 Powód: Automatyczne scalenie postów
Ciekawa propozycja.
Gdzie i kiedy?
nooooo w "połowie" drogiczyli koło Częstochowy.
Będą 3 szt 12-60
tak na poważnie to może zamek pod Olsztynem ?
TAKIE ZAMCZYSKO
Romek, co Ty na to ?!
.
pozdrawiam serdecznie, Sebu$
and21 SWD będzie stukało, bo jakoś musi to przecież działać. Te stuki następują gdy koryguje ostrość lub po prostu ustawia (ale przy korygowaniu robi to kilka razy, więc się mocniej rzuca w uszy). Ale trzeba na prawdę mieć super słuch, by móc nazwać to hałasowaniem ^^
14-54 nie jest w żaden sposób cichszy. Wydaje po prostu inne dźwięki. 12-60 jest po prostu piekielnie szybki i to najważniejsze. Pobaw się 50-tką to zobaczysz co to hałas ;P