Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: olympus x-20 słabej jakości zdjęcia

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

olympus x-20 słabej jakości zdjęcia

witam, kupiłem pare dni temu olympusa x-20 (aparat doradzony przez sprzedawcę) "niewielkie pieniądze dobra jakość". niestety nie przekłada się to na jakość robionych zdjęć, są one niewyraźne i kolorystyka nie jest zbyt żywa. jakość zdjęć z tego aparatu jest bardzo podobna do zdjęć robionych z telefonu komórkowego SE K800i. próbowałem już wszystkich możliwych ustawień tego aparatu i na wiele się to nie zdało. wcześniej byłem posiadaczem pentaxa optio 50L który robił fantastyczne zdjęcia w porównaniu do olympusa. Może są jeszcze jakieś możliwe ustawienia tego aparatu żeby było można robić nim normalne zdjęcia? Proszę o jakieś wskazówki. z góry dziękuje.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Zrob w ladny sloneczny dzien na max rozdzilace z ISO 100 na automacie i wstaw.Jak widze to inaczej patrze.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Pokaż kilka "niedobrych" zdjęć.

Awatar robertt
    Mieszka w
    Warszawa / Polska
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Jak widze to inaczej patrze.
    Nie tylko Ty

Generalnie tańsze aparaty mają to do siebie, że robią słabsze zdjęcia. Ale lepiej wychodzą niż z telefonu.

Jak wyżej: pokaż chociaż ze dwa zdjęcia, prawdopodobnie coś poradzimy.

PS: ... Chociaż faktycznie, K800i to chyba fenomen wśród "fotograficznych telefonów" - robi przyzwoite zdjęcia. Ale nie przepadam i tak za SE.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam zgodnie z wcześniejszymi wskazówkami zrobiłem kilka zdjęć. jest znaczna poprawa ale w dalszym ciągu rystyka zdjęć oraz ich ostrość zwłaszcza na bokach pozostawia wiele do życzenia. mam mały problem z dodaniem zdjęć ale mam nadzieję że się uda je jakoś dołączyć.

| OlyJedi Awatar zbyma72age
    Mieszka w
    Tarnowo Podgórne
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria
    Tak się zastanawiałem czy zabrać akurat tutaj głos i zdecydowałem się, ale dlaczego?
    Otóż, kilka dni temu wpadłem do Media szukać nowej karty (do mojego "starego" C740UZ bo padła po odczycie w czytniku) i zobaczyłem aparacik w sam raz dla żony, a w dodatku za tylko jedyne 250zł FinePix A850 (8.1Mpix).
    Kupiłem z kartą 2GB i aku GP ReCyko (2050mAh - odpowiednik eneloop) w sumie za 312zł.
    Co dalej, sprawuje się nienagannie, jakość zdjęć, no cóż wstyd powiedzieć, ale prawie jak z mojego SP-570UZ.
    I dlatego nie wiem czy na wszystkie tanie wyroby należy psioczyć, bo należy odpowiedzieć dla kogo i do czego mają służyć, oraz za ile je kupujemy.
    Załączę zdjęcia tylko pomniejszone:
    1. Wieczorem przy lampce ustawienie pełny auto
    2. wycinek wykonany z w/w zdjęcia w aparacie
    3. zdjęcie Macro + ful auto
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSCF0009c.JPG
Wyświetleń:	1053
Rozmiar:	258,5 KB
ID:	20712   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSCF0010b.JPG
Wyświetleń:	958
Rozmiar:	156,2 KB
ID:	20713   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSCF0014c.JPG
Wyświetleń:	995
Rozmiar:	212,8 KB
ID:	20714  
    "Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Miesiąc temu kupiłem zonie taki sam aparat i nawet takie same akumulatory.Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony jakoścą zdjęć jakie żona przywiozła z wycieczki do Pragi.
    Widać,ze nie zawsze tanio to byle jak

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

słaba jakość zdjęć

witam. przez ostatnich kilka dni borykałem się z problemem dotyczącym ustawienia aparatu olympus x-20 ale niestety nie poradziłem sobie z tym i problem wciąż istnieje. podejrzewam że problem wynik z mojej niewiedzy na temat ustawień tego aparatu. jak ktoś miałby jakieś pomocne wskazówki to będę wdzięczny gdyż jestem laikiem jeżeli chodzi o fotografię. z góry dzięki.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P7130006.jpg
Wyświetleń:	1163
Rozmiar:	254,0 KB
ID:	20791   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6230016.jpg
Wyświetleń:	1113
Rozmiar:	1,05 MB
ID:	20792   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6300040.jpg
Wyświetleń:	1126
Rozmiar:	451,7 KB
ID:	20794  

kowalikster
    Gość
    Poczytać instrukcję. To jest chyba podstawowa rada.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    no niestety, zdjecia nie posiadają EXIFu, więc nijak nie można sprawdzić jakie były parametry. Na przyszłość wrzucaj zdjęcia prosto z aparatu.