ciesze sie ze komus sie podoba
Jutro przyjezdza do mnie new modelka wiec bedzie troszke nowych zdjec![]()
ciesze sie ze komus sie podoba
Jutro przyjezdza do mnie new modelka wiec bedzie troszke nowych zdjec![]()
Olympus E410
Witaj,
Masz ciekawe pomysły ale niestety widać, że masz problemy z ich użyciem i wykonaniem naprawdę dobrych fotek. Leży kadrowanie jak i sama kompozycja kadru, kilka zdjęć nie ma nawet odpowiednije ostrości.
Proponuję żebyś poczytała kilka niezbędnych kwestii, dotyczących wspomnianych wyżej popełnianych przez Ciebie błędów. Nie chcę wypisywać co jest na tych zdjęciach nie tak skoro już jesteś tak cukrowana, ale wg mnie te osoby krzywdzą Cię, nastawiając Cię na to że zdjęcia są dobre. Przecież wstawiłaś tutaj tyle nieudanych zdjęć, że mało komu się to zdarza.
Nie idź z wrzucaniem na ilość, postaw na jakość - gwarantuję, że pojawi się więcej komentarzy określających co robisz nie tak, bo aktualnie trzeba by było pisać o podstawach fotografii. Przemyśl każde zdjęcie, które masz zamiar nam pokazać, to nie jest serwis fotka.pl,pamiętaj o tym.
A mi się podoba 17 i 81. Ale ta Kobietka mogłaby być w kolorze... fajnusie piegi![]()
Jestem. Dlatego się udzielam
Mało ostre to, co pokazujesz. Poucinane uszy, łapy... Przepalone niebo. Kadry typu "pamiątkowa fotka". Do rodzinnego albumu owszem, ale trudno pochwalić.
Wybieraj zdjęcia do pokazania, nie na gorąco, bo "była koleżanka, to strzeliłam jej kilka fotek", tylko na spokojnie, po paru dniach. Nie wszystko, co masz ze stajni, tylko 2-3 wg Ciebie najlepsze.
Fotka przypadkowa może się okazać dobra, ale zaczynając przygodę z aparatem trzeba się napracować, żeby fotki były technicznie poprawne. Wyczekać moment i światło, pięć razy odwiedzić jedno miejsce... Nie liczyć na szczęście, że się uda, tylko starannie zaplanować. Kadr, światło, niebo. I opanować podstawy warsztatowe. Na "udziwnione" fotki, z nienaturalnymi zbliżeniami i powiększeniami, pora będzie wtedy, gdy opanujesz podstawy.
Nie zrażaj się, początki nie są łatwe.
Wybieraj najlepsze zdjęcia, wykadruj, jeśli potrzeba i nie przesadzaj z obróbką. Łatwiej oglądającym dać wskazówki do obrobienia oryginału, niż jak naprawić "przeróbki".
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Trzy ostatnie są fajne. Rób więcej zdjęć.
bardzoo dziekuje za te wszystkie informacje wiele rzeczy przemyslalam i poprawie sie
Olympus E410
13 i16. sa fajne 16 zrob jeszcze raz tylko ostre ,a bedzie super.
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Moim zdaniem, dalej, tylko koń z pierwszego zestawu jest coś wart![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Za helmutem. Reszta przekombinowana. Nie trzeba się za bardzo silić na jakieś cudaczne ujęcia. Ale walcz dalej.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Dzieki i bede pamietac
Olympus E410