No tak, ale narazie mam troszkę pęknięty i jakoś trzyma, a wolałbym jeszcze go całkiem nie łamać i mieć juz drugi w zapasie.
No tak, ale narazie mam troszkę pęknięty i jakoś trzyma, a wolałbym jeszcze go całkiem nie łamać i mieć juz drugi w zapasie.
E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.![]()
To może być cięzko bez pokazanie gwintu ze stopki lampy
ja dałem najpierw peknięty pierścień ale gośc powiedział że nie umie pomierzyć gwintu czy cos tak i podrzuciłem mu lampe.
Spróbuj podkleic super glue a najlepiej jakimś klejem dwuskładnikowym. Moze troche pociągniesz na tym
OMD EM-5 + mZD 45 mm 1.8 + Lumix 20mm 1.7 + mZD 12-50 + FL 36R
flaa a dawno robiłeś ? bo może gość jeszcze pamięta, lub ma zapisane wymiary tego pierścienia ?
E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.![]()
Hm jak dla mnie wygląda to b. dobrze,choć moja funkiel nówka- mało śmigana temat godny uwagi
OMD EM-5 + mZD 45 mm 1.8 + Lumix 20mm 1.7 + mZD 12-50 + FL 36R
odświeżam. Mnie kółeczko w FL36r szlag trafil. Lampa rok po gwarancji.
Ma ktos namiary na sprawdzone żródełko i/lub instrukcję wymiany?
Pozdro.
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
Witam w klubie. Też mam ten problem. Wymyśliłem, że dorobię pierścień, który będzie nachodził na ten pęknięty plastikowy i poprostu go nakleję. Jak na razie lampa leży i czeka na zapał do pracy. Wymiana oryginalnej nakrętki to sporo zachodu.
Jakby co to tutaj są nowe, oryginalne: http://www.ebay.co.uk/itm/OLYMPUS-FL...item5ae7aad0ad
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
StrOOs - dzieki ale wole jednak aluminiowe. Jak wymieniac to raz.
Adambieg - rozejrzę się u siebie po okolicy - może mi ktoś dorobi na zamówienie (o ile nikt z klubu nie da namiaru). Jak już będę miał jedno to nie problem zamówić więcej.
Pozostaje jednak nadal pytanie o instruktaż wymiany...
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
Jak rozkręcałeś kiedyś elektronikę to wymienisz - jak nie to jakiś zegarmistrz sensowny cenowo albo serwis foto / telefonów.
Co do aluminium - ok fakt, lepsze, ale oryginalne "replacement" często są lepsze od tych na pierwszym montażu.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"