Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Na sportowo

| OlyJedi Awatar robert1088
    Mieszka w
    JAROCIN-WLKP
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria

Na sportowo

Witam i mam problem Chodzi mi o zdjęcia akcji na załączonym zdjęciu a gł o to że 2 plan jest ostry a chyba nie powinien (np budynek) Fotki robiłem w priorytecie migawki czas ustawiłem na 1\500 s iso 100 AF-ciągły (starałem się trzymać na siatce) ; warunki słońce raz chowało to wychodziło zza chmur więc zmienne Wydawało mi się że tryb S jest najlepszą metodą do tego typu ujęć ale coś mi nie wyszło Aparat dobrał 7;1f przy ogniskowej 124 mm POmoc -chodzi mi o to jakiej nie wiem jak to nazwać "procedury " użyć przy tego typu ujęciach Nawet nie wiem czy dobrze to wyjasniłem ale dzieki za opinie (to moje 1 fotki tego typu)
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	47 walka.jpg
Wyświetleń:	164
Rozmiar:	189,0 KB
ID:	19342   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	50 blok.jpg
Wyświetleń:	156
Rozmiar:	190,5 KB
ID:	19343  

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    priorytet przyslony i maksymalna dziura.
    pzdr
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar Syd Barrett
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

zamrażanie tła

Jeśli chcesz zatrzymać ruch. Ustaw tak, jak napisał kolega powyżej. Prawdopodobnie się okaże, że minimalny czas otwarcia migawki to za mało, w takim wypadku polecam założenie filtra szarego (np "ND8" robi z f4 - f22. A w takich 10-megapikselowych cyfrakach nie powinno się wychodzić ponad f8.
    Jest jeszcze sprawa, że jeśli chcesz maksymalnie rozmyć tło, przy Twoim obiektywie nie powinieneś zumować. To się niestety wiąże z przymknięciem przysłony, czyli z lepiej widocznym tłem.
    A jeśli ostrzysz i tak na siatkę to spróbuj ustawiać ostrość przez S-AF, będzie szybciej
    Ostatnio edytowane przez Syd Barrett ; 24.06.09 o 09:55 Powód: .

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez robert1088 Zobacz posta
    Witam i mam problem Chodzi mi o zdjęcia akcji na załączonym zdjęciu a gł o to że 2 plan jest ostry a chyba nie powinien
    Odległość. Żeby rozmyć drugi plan powinieneś stać bliżej i o wiele mniej umieścić w kadrze.

| OlyJedi Awatar robert1088
    Mieszka w
    JAROCIN-WLKP
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    Dzięki za pomoc

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów