Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 65

Wątek: zdjęcia ślubne za 12tyś $

Marcin510
    Gość
    nalezy wziasc pod uwage 2 sprawy

to ze slub wiekszosc ludzi ma 1 w zyciu
    nie mozna tego za bardzo powtorzyc

oraz

nie sztuka jest zrobic dobre zdjecia wyrywkowo, potem pokzac je na portfolio lub nawet wybrac 3 najbardziej udane sluby w calosci
    tak to kazdy moze zrobic, nawet amator po 100 slubach wybierze pare perelek

ale czy to bedzie wyznacznik dla klienta? zaden

wiec uwazam ze warto zaplacic komus odpowiednio za to aby miec gwarancje ze zdjecia beda maxymalnie dobre za kazdym razem i ze nie bedzie wpadek

jesli ktos zarabia duzo, na slub wydaje duzo to nie widze powodow aby zatrudniac nawet majacego opinie dobrego fotografa za np 3 tysiace pln

skoro mozemy miec znanego profesjonalsite za 12 tys dolarow

ja wybieram to drugie, pod warunkiem ze mnie stac
    Ostatnio edytowane przez Marcin510 ; 23.06.09 o 22:27

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Trzeba też wziąć pod uwagę MODĘ. Możliwe, że w pewnych kręgach zdjęcia pani Ani są synonimem ślubnego luksusu. Do tego jakaś kanonowa bryka, kanonowy kościół (albo ksiądz dający ślub na plaży o wschodzi słońca).
    Pewnie są też MODNE zespoły grające na weselach. Taka np. orkiestra Glenna Millera, albo Piotr Rubik, albo słynny raper...

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Może to nie najlepszy przykład, ale nasuwa się porównanie z van Goghiem w kwesti wartości produktów artystycznych... Jego obrazy na początku nie miały żadnej wartości, a obecnie kosztują miliony dolarów, chociaż złota i diamentów nikt na nich nie dokleił.
    Zdjęcia tej pani należy traktować w kategoriach estetyczno-artystycznych i wobec tego nie podlegają kryteriom racjonalnym. Mnie się podobają, ale uważam, że wielu z Was mogłoby tak fotografować (gdybyście tak podeszli do tematu jak ona).
    Milionerzy czasem wybierają produkty ekskluzywne, aby nie mieszać się z tłumem zwykłych ludzi, a to mi się zdecydowanie nie podoba... To oni wyznaczają pułapy cenowe dla swojej własnej przyjemności. Moi klienci ze wsi z pewnością nie daliby 500zł za takie zdjęcia --albo by nas wyśmiali po prostu --Trudno dogodzić wszystkim ...
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 23.06.09 o 23:10

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Marcin510 Zobacz posta
    nie sztuka jest zrobic dobre zdjecia wyrywkowo, potem pokzac je na portfolio
    tak to kazdy moze zrobic, nawet amator po 100 slubach wybierze pare perelek
    Niestety, ale to akurat wierutna bzdura.
    Fotografie nie powstają przypadkowo - przypadkowo moga nie powstać, ale bez umiejętności i wrażliwości mozna co najwyżej trafić fuksem strzał paprazziego.

Marcin510
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Niestety, ale to akurat wierutna bzdura.
    Fotografie nie powstają przypadkowo - przypadkowo moga nie powstać, ale bez umiejętności i wrażliwości mozna co najwyżej trafić fuksem strzał paprazziego.
    o to samo mi przeciez chodzilo, potem te fuksy taki fotograf daje w portfolio
    jesli ktos ma zaciecie, to naprawde uzbiera troche tych fuksow
    i ogladajacy moze odniesc czesto mylne wrazenie ze ten ktos jest dobrym fotografem

gdy takiego zatrudni moze sie okazac ze akurat mu nie wyszlo

mysle ze profejsonalista od amatora rozni sie wlasnie tym, ze w kazdych warunkach zrobi swietne zdjecia i za to sie placi

ta pani najwyrazniej ma taka renome ze za kazdym razem robi dobre fotki, dlatego tyle kosztuje

a moglo by sie nam wydawac, ze w sumie fotki to ma normalne jak na taka cene...
    tylko ze pewie chodzi w tym wszystkim o to, ze ona jest tak dobra ze nigdy nie schodzi ponzej danego poziomu i zawsze jej sie udaje
    Ostatnio edytowane przez Marcin510 ; 23.06.09 o 22:43

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Trzeba jeszcze WZIĄĆ (to dla podniesienia wartości edukacyjnej wątku, przyda się jak widzę) pod uwagę, że ludzie płacący 12K zielonych za taką sesję mają dość pieniędzy by zapomnieć o wydaniu takiej kwoty mniej więcej w czasie równym wypisaniu czeku.

"Ma taką renomę, że za każdym razem robi dobre fotki" - Marcin, nie męcz się już
    Jak ktoś nie umie, nie wiem jak, nie czuje, nie kuma, nie, nie, nie, to choćby się usrał nawet po 1000 ślubów nie będzie miał takiego zestawu zdjęć.
    Trza umieć, po prostu, czuć. I już.
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 23.06.09 o 22:39
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Marcin510 Zobacz posta
    o to samo mi przeciez chodzilo, potem te fuksy taki fotograf daje w portfolio
    jesli ktos ma zaciecie, to naprawde uzbiera troche tych fuksow
    i ogladajacy moze odniesc czesto mylne wrazenie ze ten ktos jest dobrym fotografem

gdy takiego zatrudni moze sie okazac ze akurat mu nie wyszlo

a ta pani najwyrazniej ma taka renome ze za kazdym razem robi dobre fotki, dlatego tyle kosztuje
    Marcin - nie uzbiera, bo bez wrażliwości nie będzie wiedział które fuksy sa dobre a które złe
    A jesli będzie wiedział - to znaczy że nie jest wcale takim fotoziutkiem...

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Byc może to faktycznie efekt ceny ("skoro jest taka droga to musi byc za...ście dobra").
    To ze Tobie się nie podobają jeszcze nic nie oznacza.

| OlyJedi Awatar Syd Barrett
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Jakbym brał ślub na pewno na dobrym fotografie nie przyoszczędzę. Takie coś jest "raz w życiu".

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez wilkołak Zobacz posta
    przecież nie musisz wierzyć (...)
    Nie muszę i nie wierzę. Pewnie jakby zgłębić temat to by było jak z rowerami na placu czerwonym, bo pewnie nie "bierze za sesję" tylko "wzięła za sesję", a tak naprawdę nie wzięła, tylko może ktoś wysłał po nią prywatny odrzutowiec (przy okazji, bo francuskie rogaliki się skończyły i trzeba było posłać pilota do Paryża), a jej do legendy pasowało doliczyć to do "kosztów sesji" i tak naprawę wzięła tysiaka albo dwa a sesja (razem z przelotem) może kosztowała młodych 12 tysięcy...
    A asystentka po kilku drinkach rzuciła w barze tekst, że bierze połowę, plotka poszła w świat i legenda gotowa...