Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Ciekawe, co zaproponują konkurencyjne serwisy. Jeżeli cena będzie porównywalna z serwisem Olympusa, to może warto spróbować wymienić taśmę samemu skoro dogrzebanie się do niej nie powoduje ingerencji w optykę.
Tylko gdzie taką taśmę kupić?
OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Myślę, że to jest do zrobienia samemu. Tylko trzeba by dobrać jakąś tasiemkę i coś polutować.
Przypadłość niestety częsta. Takie patenty są stosowane w laptopach, telefonach rozsuwanych, otwieranych itp. i też po jakimś czasie następuje zużycie i pęknięcie.
Też mi się tak wydaje. Ewentualnie można dać zwykłe kabelki cienkie i też da radę.
Tylko trzeba widzieć co to za tasiemka i ile tam miejsca jest...
Kupić taką tasiemkę idealnie pasującą może być b. ciężko, dopasować z telefonu czy czegoś innego też ciężko...
Eddie sami nie damy rady ??![]()
Ostatnio edytowane przez mateuss ; 23.06.09 o 21:30
Mateusz, Ty mi takich rozwiązań nie podpowiadaj. Ja najpierw spróbuję na drodze spokoju i rozwagi, do ciężkich argumentów przejdziemy później![]()
BernArt - Moje zdjęcia
Potrzeba kamikadze żeby rozebrał i pokazał foty ze środka...
Ja bym skrocil na maxa te tasiemke.Wtedy info szybciej jest przekazywane,bo droga jest krotsza.Obiektyw dostanie kopa i bedzie szybciej reagowal na dane jakie mu puszka dostarczy.W sumie to taka 510 z kitem bedzie szybsza od Eczy z 50-200SWD.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Hehe Mirek54 niezły patent. Tylko nawet jakbyśmy zastąpili tasiemkę światłowodem, to i tak nic by to w szybkości nie pomogło. No chyba, żeby zamknąć w środku chomika i niech skurczybyk napędza silnik AF.![]()
Tak, tak, a jak chomik sraczki dostanie to jeszcze szybciej biegł będzie...
BernArt - Moje zdjęcia