Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Faktycznie uśmieszek mój znikł. Jeśli dobrze zrozumiałem to mimo padnięcia taśmy na pełnej dziurze będę go mógł używać?
Kupiłem szkło za 400,00 i już żałuję, że nie poczekałem na 14-54. Czy z 14-54 też są takie problemy?
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Kupiłem używkę w listopadzie 2009 z allegro i jakiś czas (ok. 2 miesięcy) było dobrze. Niestety nie wiem jak długo i jak obiektyw był eksploatowany wcześniej bo gość "zagubił papiery podczas przeprowadzki" a w tym czasie to była najrozsądniejsza propozycja na alledrogo.
BernArt - Moje zdjęcia
Proszę bardzo Eddie, tutaj masz nówkę:
http://allegro.pl/item927317104_supe..._gwarancj.html
Tylko cena porażająca![]()
od jakiegoś czasu miałem problem, że przysłona nie wracała do pełnej dziury, niestety omyłkowo ją przymknąłem i "jest po ptokach".
czy ktoś znalazł jakieś info gdzie można naprawić tę taśmę taniej?
Niedawno pisałem do serwisu w Lublinie, o którym kiedyś Dżemski wspominał. Są w stanie rozważyć naprawę tego obiektywu pod warunkiem, że daliby radę ściągnąć odpowiednią taśmę. Koszt do określenia po obejrzeniu obiektywu, ale czas oczekiwania nawet do 3 m-cy, wycena oczywiście wcześniej.
BernArt - Moje zdjęcia
Ten serwis w Lublinie tak działa. Jak dowiadywałem się u nich w sprawie naprawy mojego 70-300 mm to też najwcześniejszy termin ewentualnej naprawy to początek października.Mam wrażenie, że oni tylko pośredniczą w naprawie i pobierają od tego stosowną opłatę.W 2-3 miesiące to nawet do Japonii można sprzęt wysłać i wróci.
"Po co mi rozum, skoro mam dresik"