Zbyt dużych nie ma co brać bo obraz "chodzi", że nic nie zobaczysz. Ja mam 20x60 i się do takich rzeczy nie nadaje zupełnie chyba że jakaś inna lekka i pewnie droga konstrukcja.
mente et malleo
Dziękuję panowie za wszystkie informację.
ostatnie pytanie, czy ktoś kupował tutaj, ewentualnie jaki inny sklep polecacie.
http://www.lornetki.pl/karta_produktu.php?idProdukt=171
wezmę właśnie tą lornetkę
aha i o co chodzi z tymi nakładkami na okulary - wygodna sprawa ? - noszę okulary niestety.
Pdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Jak będziesz z niej zadowolony daj znać, też szukam jakiejś małej,zgrabnej,jasnej lornetki. Moja poradziecka jest ciężka i już zniszczona :/
Cześć, cały czas czekam, nie prędzej ją dostanę jak za tydzień, zamawiałem, w fotozakupy.
pzdr
Cześć
Wczoraj lornetka doszła - dosyć szybko.
Pierwsze wrażenie, drugie i trzecie- bardzo dobre. Nie wiem jakie mam testy zrobić - najwyżej zrobię jej zdjęcie
Jest lekka, MZ mała - na zdjęciach wydawała się duża, dość dobrze się trzyma w ręce - nie miałem porównania z inną - zbliżenie jak najbardziej wystarczające, ostrość b. dobra.
Ładnie zapakowana w etui z materiału na pasku, + dodatkowy pasek do samej lornetki, co do używania w okularach - dużo wygodniej jest jednak bez nich.
Jedyny minus - rozmazał się napis na jednej tubie po wczorajszym wypadzie na czajki - ale to szczegół, możliwe, że to miejsce "dostało" offem.
hmm, co więcej pisać ...
pzdr
Ostatnio edytowane przez Peter1976 ; 23.07.09 o 11:52