Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: problem systemowy, zostać czy zmienić?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Jak chcesz mieć coś na deszcz, to właśnie E-3 - masz już uszczelniony obiektyw ZD 14-54. A może E1

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    [QUOTE=sanminen;328408]Dzięki wszystkim.

Robert - tak dokładnie chodzi o drugie body; a dlaczego akurat e-30 a nie wlasnie e-3?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

a dla 1300pln które zostaje w kieszeni? Za tą kasę możesz juz kupić np.grip albo drugie FL-50R co z lampą którą już masz stanowić będzie fajny zestaw do zabawy światłem...
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi
    Mieszka w
    krk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    A jeśli zmiana systemu to znów ból głowy jakie body (dwa) - jedno lepsze (50d vs d90 vs 300) drugie słabsze (...).
    Jeśli Cię stać na 2 systemy i chcesz tak bardzo C,N ...

to tylko dla uzupełnienia

C 40d + Canon EF 50 f/1.8 II ,

C 40d + Canon EF 85 f/1.8 USM

nikon d80 d90 + Nikon AF-S 50 f/1.4 G

nikon d 80 d90 + Nikon AF 85 f/1.8D

Jak jestes zadowolony z Olka to pozostan w tym systemie.
    przemyśl zakup e620 , zaoszczędisz troszke pln

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    [QUOTE=willow32;328420]
    Cytat Zamieszczone przez sanminen Zobacz posta
    Dzięki wszystkim.

Robert - tak dokładnie chodzi o drugie body; a dlaczego akurat e-30 a nie wlasnie e-3?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

a dla 1300pln które zostaje w kieszeni? Za tą kasę możesz juz kupić np.grip albo drugie FL-50R co z lampą którą już masz stanowić będzie fajny zestaw do zabawy światłem...
    Rajt -cena i jeszcze dodałabym - wagę!
    Jesli chodzicie po gorach, to po paru kilometrach kazde dodatkowe 1/2 kg ma znaczenie. Olek ma lzejsze szkla, no i przy 1 systemie mniej klamotow bedziecie nosic, i mozecie razem wziasc wiecej szkieł

Konkretyzując - popieram myśl willowa - E30 plus 9-18!

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bełchatów/Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Bardzo Wam wszystkim dziękuję.

Decyzja zapadła taka - zostaję w E-systemie.

Co do zakupu - to podjechałem jeszcze sobie do sklepu "nie dla idiotów" - bo jednak nic nie zastąpi "macanka i weryfikacji organoleptycznych". Jednak zdecydowanie bardziej podpasowała mi e-3 w porównaniu z e-30. Niestety w tym sklepie ceny są nieakceptowalne przeze mnie.

Na szczęście udało mi się dogadać z jednym z klubowiczów i kupiłem nowe e-3 w rozsądnej cenie. Mam nadzieję, że nie będę żałował wyboru :P

Jeszcze raz dzięki za pomoc w podjęciu decyzji.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bełchatów/Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Podziękowania i pytanie

Chciałbym Wam jeszcze raz podziękować... za pomoc w podjęciu decyzji... a przy okazji się pochwalić, że właśnie przyszedł nowiutki (90 fotek na liczniku więc raczej nowy e-3 (no i z softem w wersji 1.0 - a to w tym momencie zdaje się zaleta w stosunku do 1.3 i 1.4 .

Nadmienię tylko, że w naprawdę atrakcyjnej cenie (3,7kPLN) trafiło mi się (zakup od forumowicza, któremu przy tej okazji również dziękuję) - zwłaszcza w stosunku do cen e-30 nad którym również się zastanawiałem.

Jak na razie po kilkugodzinnym obcowaniu - jestem pod wrażeniem i bardzo zadowolony z wyboru (bardzo zależało mi na szczelności) no i sterowaniu FL.R (a to akurat mają też inne modele - ale mój e510 nie ma:-/).

Mam natomiast pytanie o gwarancję - czy w polskiej dystrybucji powinna być polska czy europejska gwarancja - i jak to się odbywa z jej podbiciem?
    Ostatnio edytowane przez sanminen ; 24.06.09 o 20:49