Jak chcesz mieć coś na deszcz, to właśnie E-3 - masz już uszczelniony obiektyw ZD 14-54. A może E1![]()
Jak chcesz mieć coś na deszcz, to właśnie E-3 - masz już uszczelniony obiektyw ZD 14-54. A może E1![]()
[QUOTE=sanminen;328408]Dzięki wszystkim.
Robert - tak dokładnie chodzi o drugie body; a dlaczego akurat e-30 a nie wlasnie e-3?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
a dla 1300pln które zostaje w kieszeni? Za tą kasę możesz juz kupić np.grip albo drugie FL-50R co z lampą którą już masz stanowić będzie fajny zestaw do zabawy światłem...
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
Jeśli Cię stać na 2 systemy i chcesz tak bardzo C,N ...A jeśli zmiana systemu to znów ból głowy jakie body (dwa) - jedno lepsze (50d vs d90 vs 300) drugie słabsze (...).
to tylko dla uzupełnienia
C 40d + Canon EF 50 f/1.8 II ,
C 40d + Canon EF 85 f/1.8 USM
nikon d80 d90 + Nikon AF-S 50 f/1.4 G
nikon d 80 d90 + Nikon AF 85 f/1.8D
przemyśl zakup e620 , zaoszczędisz troszke plnJak jestes zadowolony z Olka to pozostan w tym systemie.![]()
[QUOTE=willow32;328420]Rajt -cena i jeszcze dodałabym - wagę!
Jesli chodzicie po gorach, to po paru kilometrach kazde dodatkowe 1/2 kg ma znaczenie. Olek ma lzejsze szkla, no i przy 1 systemie mniej klamotow bedziecie nosic, i mozecie razem wziasc wiecej szkieł
Konkretyzując - popieram myśl willowa - E30 plus 9-18!
Bardzo Wam wszystkim dziękuję.
Decyzja zapadła taka - zostaję w E-systemie.
Co do zakupu - to podjechałem jeszcze sobie do sklepu "nie dla idiotów" - bo jednak nic nie zastąpi "macanka i weryfikacji organoleptycznych". Jednak zdecydowanie bardziej podpasowała mi e-3 w porównaniu z e-30. Niestety w tym sklepie ceny są nieakceptowalne przeze mnie.
Na szczęście udało mi się dogadać z jednym z klubowiczów i kupiłem nowe e-3 w rozsądnej cenie. Mam nadzieję, że nie będę żałował wyboru :P
Jeszcze raz dzięki za pomoc w podjęciu decyzji.
Chciałbym Wam jeszcze raz podziękować... za pomoc w podjęciu decyzji... a przy okazji się pochwalić, że właśnie przyszedł nowiutki (90 fotek na liczniku więc raczej nowye-3 (no i z softem w wersji 1.0 - a to w tym momencie zdaje się zaleta w stosunku do 1.3 i 1.4
.
Nadmienię tylko, że w naprawdę atrakcyjnej cenie (3,7kPLN) trafiło mi się (zakup od forumowicza, któremu przy tej okazji również dziękuję) - zwłaszcza w stosunku do cen e-30 nad którym również się zastanawiałem.
Jak na razie po kilkugodzinnym obcowaniu - jestem pod wrażeniem i bardzo zadowolony z wyboru (bardzo zależało mi na szczelności) no i sterowaniu FL.R (a to akurat mają też inne modele - ale mój e510 nie ma:-/).
Mam natomiast pytanie o gwarancję - czy w polskiej dystrybucji powinna być polska czy europejska gwarancja - i jak to się odbywa z jej podbiciem?
Ostatnio edytowane przez sanminen ; 24.06.09 o 20:49