Witam
Mam pytanie czy warto zainwestować w obiektyw manualny ZUIKO 50mm + przejscowka 0M-> 4/3 z chipem ? Czy można go porównać do
Olympus Zuiko Digital ED 50mm
Pozdrawiam
Witam
Mam pytanie czy warto zainwestować w obiektyw manualny ZUIKO 50mm + przejscowka 0M-> 4/3 z chipem ? Czy można go porównać do
Olympus Zuiko Digital ED 50mm
Pozdrawiam
nie -nie można
a pierwsze nie to było do nie warto czy ze nie mozna porownac ?
Obiektyw mialby sluzyc do portretow.
-porównywać
nie masz body OM -nie warto kupować 50 OM
masz 50 OM -warto kupić*przejściówkę
masz przejściówkę -nie warto kupować 50 OM
masz body OM -warto kupić 50 OM
ale jak niedrogo, to warto kupic, bo inwestycja to raczej zadna....
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Mam taki obiektyw i jest chyba fajniejszy od Carl Zeiss Pancolara 50/1.8 ale ponieważ do m42 miałem dandelion a do OM nie, to używałem raczej Pancolara. Chociaż bokeh ma chyba słabszy.
Cześć jestem tu nowa i od razu startuje z problemem ;( może ktoś pomoże
Mam Olympusa E-500, wiedziona przeczuciem, opiniami forumowiczów oraz aktualną zasobnością portfela postanowiłam kupic obiektyw 50 mm f.1.8 zuiko OM i dendalion, żeby to cudo podpiąć do Olka.
Wybrałam przejściówkę z potwierdzeniem ostrości. Sygnal dzwiękowy miał niby potwierdzać, kiedy aparat będzie łapał ostrość, a tu Zong...nie potwierdza.
Nie wiem czy to mój błąd, czy facet sprzedał mi jakiś wybrakowany sprzęt.
Kiedy z powrotem podpięłam kita okazało się, że aparat i w tym przypadku przestał potwierdzać ostrość sygnałem dzwiękowym. Czy to normalne, czy ja coś zmajstrowałam
Pomóżcie mądre koleżanki i kolegi![]()
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Witaj
A nie zmianiałaś czasami obiektywów przy włączonym aparacie? Czasami mogą z tego wyniknąć różne hocki-klocki, resety itp.
Moja sugestia:
- wyłącz aparat
- zdejmij i ponownie zapnij kita upewniając się czy jest dobrze założony
- włącz aparat
- wejdź do menu i ustaw opcję potwierdzenia ostrości dźwiękiem
- zrób kilka fotek
- wyłącz aparat
- zapnij poprawnie OM 50 do wyczuwalnego kliknięcia
- włącz aparat, wciskając spust do połowy ustaw ostrość na jeden punkt, powinny wystąpić dwa piknięcia a w wizjerze dodatkowo zaświeci się zielona dioda
Powodzenia
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
No własnie do tej pory miałam i wszystko było Ok. teraz jakoś się wykrzaczyło
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Spróbuję...momencik
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
ja chyba wam nie powdziekowałam, zatem dziękuję. popróbuję, może wyczaję w czym tkwi problem. na razie zmagam się z menu...zastanawiając się gdzie się do diaska podziała opcja ustawienia sygnału dzwiękowego.
Ostatnio edytowane przez eMTi ; 6.01.10 o 23:50 Powód: Automatyczne scalenie postów