proszę o ocene zdjęć.
proszę o ocene zdjęć.
Witaj,
Być może to nie za ładnie zabrzmi na sam początek, ale chyba przyszedłeś tu po oceny... Specjalistą nie jestem, ale myślę, że mogę się wypowiedzieć.
Zdjęcia nieciekawe i bardzo słabe pod każdym względem.
Ogień w jakimś kominku zakryty profilem twarzy - nie kumam o co chodzi, do tego dochodzi brak ostrości na cokolwiek.
Jezioro z wielką przepaloną plamą na środku, brak kolorów i do tego chyba na prawo.
Obcięty krzyż, obcięte drzewo, to po lewej też, po prawej na dole wystają pędy krzaczorów. Do tego ciemno.
Krzyż ciemny, źle kadrowany, mało kolorowy - nieciekawy i denny.
Widać, że zaczynasz swoją przygodę. Proponuję poczytać jakieś książki czy też poradniki w sieci o kadrowaniu oraz kompozycji.
Pozdrawiam
pomijając fotki to chciałbym zapytać dlaczego założyłeś 2 podobne wątki w tym dziale? jak będziesz za każdym razem zakładał nowy wątek z Twoimi fotkami to w tym dziale zobaczymy tylko Twoje wątki!
Nie rób bałaganu. Jak chcesz dorzucać zdjęcia to dorzucaj w jednym wątku, a nie w kilku.
jesli chcesz ocenę za te fotki to masz miernątak w ogóle to musisz zaliczyć minimum na 3. Czeka Cię poprawka mości panie
![]()
zgadzam się z przedmówcami. ogółem chyba powinienieś wrzucić do zdjęć początkujących... : )
ale poróbuj dalej
'heaven...I'm in heaven and my heart beats so, that I can hardly speak..'
“Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić , aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali.” - Don McCullin