irek50
Jakby ktoś poczytał o fotografii czarno białej z użyciem filtrów wiedziałby jak uzyskać odpowiednia szarość.
irek50
Jakby ktoś poczytał o fotografii czarno białej z użyciem filtrów wiedziałby jak uzyskać odpowiednia szarość.
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
No tak...ale czemu u Ciebie w katalogu te zdjęcia takie niebieskie , albo fioletowe... faktycznie musisz dać nam porady
A mówiąc poważnie przełożenie na skalę szarości jest często tragiczne na naszym forum (błędem jest jasne oddanie czerwieni widoczne jako jasne wargi)--zobacz moje i oceń...
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 2.02.10 o 01:07
irek50 forum czasem wyświetla w różny dziwny sposób. Moim zdaniem chciałem zwrócić uwagę na to, że zmiana koloru na szarości to nie tylko naciśniecie w PS klawiszy shift + ctrl + U.
jest tez shift + ctrl + alt + b.
A fiolet i błękity lubię.
Uwaga nie toczyła się Ciebie, bo Ty wiesz jak to zrobić.
Ostatnio edytowane przez taztaz ; 2.02.10 o 01:12
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
Szacun, jak to mówią, pobawiłem się trochę kanałami ale to wszystko na co na dzień dzisiejszy mnie stać w konwersji na B&W. Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć... A mógłbyś zdradzić jak zrobiłeś swoją wersję? Co do filtrów barwnych, teoretycznie wiem co robią (filtry pasmowo-przepustowe, jakby nie patrzeć, programowo też można zrobić) ale praktycznie nie stosowałem (no może czasem prymitywnie czerwony przy wywoływaniu RAW-a żeby niebo pociemniało).
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi
| OlyJedi

Po prostu otworzylem w PS fotke i korzystajac z opcji zamiany na czarno biale przestawialem suwaki patrzac i widzac zdjecie.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Czyli sposób ten sam, kwestia "suwakowego".
No cóż, wiosna, wypada coś wrzucić. Na początek trzy portrety (ostatni tak "dla jaj", no bo nie tylko krowy można wyginać - choć 9-18 a nie fiszajem to raczej rozciągać) i świeży tegoroczny robal...
Mam przy okazji prośbę - jeżeli za ostre/za miękkie to dajcie znać. Zmieniłem monitor na LCD i o ile dało mi się go skalibrować mniej więcej pod względem jasności/barwy to wszystko wydaje mi się ostrzejsze niż na starym 17" CRT (i szum qrna bardziej widać).

Mnie najbardziej do gustu przypadło 24. Nie przeszkadza mi nawet obciętej rączki. Ma coś przyciągającego w sobie dziewczynka... taka zamyślona(rozmarzona?)
Jak dla mnie zdjęcia nie są ani przeostrzone ani mdłe
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7