No, jak obiecał tak zrobił. Pozbierałem trochę fotek w większej niż makro skali - można się pastwić (tylko bez takich że kontrast można podciągnąć - tak było w planie)
![]()
No, jak obiecał tak zrobił. Pozbierałem trochę fotek w większej niż makro skali - można się pastwić (tylko bez takich że kontrast można podciągnąć - tak było w planie)
![]()
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Wrzutka piekna.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Ładne, klimatyczne foty, poprzednie makra zresztą też.
Ładne to, wolę takie od robali i innych paskudów. Szkoda tylko że linka z namiotu przez buzię przechodzi, może gdybyś pstryknął z innego kąta.
Jacek
Brawo Muminku bardzo podobają mi się Twoje zdjęcia , zwłaszcza makro robisz prześliczne- pozdrawiam serdecznie
Świetne makra. Ja ostatnio próbuję robić w tym temacie ale mi jakoś nie wychodzi.
E-3, E-510
Z wrzuty w 6 dałbym ostrość na odwrót,ale jest fajne.
Jest to cos w prezentowanych przez Ciebie fotkach! Szacunek! Te z bazantem oprawił bym w ramke jako pierwsza. Ta z kotem prowokuje do refleksji, a ta kosciolem czy zamkiem gdzie wiza jest oswietlona to dla mnie spore wezwanie. Mam u siebie taki blizniaczy obiekt ( tez posadowiony na górce za mostem), bardzo chcialem go sfocic w nocnym oswietleniu, ale efekty były liche. To moje cos ma zegar podswietlany lampa jarzeniowa, dookola białe lampy metalohalogenowe, a z boku jeszcze wpada w kadr sodowe oswietlenie uliczne. Masakra.
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Dzięki. Tu właśnie wylazło mi ograniczenie jakie narzuca stałka. Z prawej - płot, z lewej - słońce już tak "fajnie" nie dobijało kontrastu (choć po zastanoweniu - można to było w postprocesie załatwić). Do przodu nijak, bo się robi za ciasno... A dziecko cierpliwe nie jest. Żeby nie było całkiem "tekstowo", dzisiejszy okaz:
![]()
Ostatnio edytowane przez Moominek ; 11.06.11 o 22:00 Powód: Automatyczne scalenie postów