Świetne!
Świetne!
Cudny masz widok z okna! : ) Piękne kadry, najbardziej urzekła mnie tonacja i moment uchwycony : )
Pozdrowienia : )
Teraz mała pajęcza seria domowa... Helios + pierścienie + DCR-250 - jakość marna ale daje radę.
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Jedynka ma coś w sobie : ) Minimalistycznie w ciekawym świetle z "przerentgenowanym światłem" pająkiem : )
zazdroszcze takich widokow z okna![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
Z trzech ostatnich jedynka mi najbradziej odpowiada.
Jak rozumiem pajączek na dwóch następnych fotach poruszał się dość szybko i trudno było zdążyć z ustawieniem ostrości i utrzymaniem odpowiedniej GO. W przypadku "podrasowanego" manuala jest to niesamowicie trudne.
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
@Karol - prawie trafiłeś- to akurat koścół św. Jakuba po drugiej stronie rzeki... Co dziwne, od zeszłorocznej jesieni takie widoki są wieczorami w standardzie przy słonecznej pogodzie (no może nie aż takie, ten jest zaraz po burzy), wcześniej dokąd sięgam pamięcią tak nie było - czyżby klimat nam się zmieniał albo 2012 nadchodził?
@rol6 - pajączek faktycznie był ruchliwy i trudno jedną ręką trzymać lampę a drugą aparat, ale w tym wypadku chciałem "pokombinować" z formą i o ile na dwójce mi ciut uciekł, to włochate odnóża z trójki są celowe.
No to dziś "Bigma wśród zwierząt". Jako że na safari czasu (ani kasy) nie mam, wybrałem się do ZOO w Krakowie.
Bardzo piękna seria,fajna kolorystyka,a mówią że bigmą się nie da i wineta też spoko.![]()
Zapraszam do wątku: http://forum.olympusclub.pl/threads/...