2, 4, 5 najbardziej mi podchodza.
2, 4, 5 najbardziej mi podchodza.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
No to dzisiejsza wieczorna wrzutka. Postanowiłem spróbować co wart jest Helios + Raynox - jeżeli tak ostro jest w Sigmie 105 to od dziś na nią zbieram.
PS. Znak ktoś sposób jak się obronić prze hordami komarów? Dłużej niż 3 sekundy bez ruchu i miałem prze... Ciężko było ostrość ustawić.
PS2. Sorki za odbłyski od lampy, jak sklecę dyfuzor będzie lepiej.
@Igorra - jedynkę niekadrowaną (właściwie przypadkowy pstryk - tak naprawdę sprawdzałem FF/BF w makro... ale potem mi się spodobał) załączam na końcu - może masz jakiś pomysł jak to lepiej przyciąć?
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Próbowałam ale niestety nie mam pomysłuale barwy rekompensują kadr, lubie takie kolory
Ostatnia seria
1- MZ najlepsza
2- bardzo fajna, zastanawiam się czy lepiej by nie było żeby ostrość na dwóch oczkach była, ale tak też wygląda dobrze
3- jakby miał się zaraz rzucićcałkiem ładne
4-strasznie się świecą te robaczki i troche ciasno MZ skadrowane. Ładny moment dołapałeś
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Czwarta czwarta czwarta![]()
Jacek
www.jackowlew.pl
Czworka swietna.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
3 i 4 - grejcik![]()
sp 590uz
Ładna seria, fajne ciepłe tonacje, udane kadry : )
3. mój faworyt, ze względu na ujęcie jak i GO : )
Mój Raynox nie chce się zaczepić na Heliosie, ale za to znalazłam pierścienie pośrednie : )
Pozdrawiam : )
A to dziwne z tym heliosem, bo raynoxowy snap-on ma zdaje się mocowanie od 52 do 67mm. Pierścienie też mam ale jakość gorsza.
Wyklikane z mobilka
Ten raynoxowy snap-on jest o kant **** potluc!
Polecam dokupienie sobie redukcji filtrowej do skrecenia bezposrenio konwertera z obiektywem. Wieksza pewnosc mocowania, prosto, w osi, no profeska. Mozna skakac z tym i nie odpadnie.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Nie jest taki zły, ale faktycznie z osiowością trzeba uważać.
Wyklikane z mobilka