Gdzie Ty takie modele znajdujesz? U mnie na dzialce to ja takiego jak zyw nie widzialem!
Tom
Gdzie Ty takie modele znajdujesz? U mnie na dzialce to ja takiego jak zyw nie widzialem!
Tom
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Chodzę sobie przeważnie po łące/krzakach i obserwuję bacznie tak na pół metra przed siebie ... a po powrocie szukam kleszczyA ten ostatni pająk lubi przebywać na drzewach (drewnie w ogóle - mam takiego również (ale foty marne) na płotku i drewnianych drzwiach). Ale najlepiej przed zdjęciami poznać przeciwnika - gdzie i kiedy występuje, jak się wtedy zachowuje, jak się porusza, ile potrafi usiedzieć w miejscu, gdzie lubi siadać, czego się boi itp. - albo książka pomoże, albo regularne kontrolowanie "terenu łowów" (poza tym z roku na rok sytuacja się raczej powtarza więc jest coraz łatwiej) - a najlepiej obie rzeczy. To bardzo pomaga złapać konkretne sytuacje (np. "rozmnażanie", latające mrówki, zapylanie, itp.). To się tyczy nie tylko robaczków, ale także innych zwierząt (ludzi może też?). A pająki fotografować lubię, bo przeważnie się nie ruszają czekając na ofiarę.
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
eeee ale te pająki są brzydkie![]()
Jako że ostatnio popularny był efekt dioramy, bawiąc się z makro postanowiłem zrobić coś odwrotnego. Ot, taki mini eksperyment, obróbka na szybko.
ZajebiaszczeSzczególnie drugie
![]()
Fajne to pierwszeCo to ?
Pierwsze to coś w rodzaju mchu, nie znam się. Te "palmy" mają po kilka milimetrów. Drugie - rowek odprowadzający wodę deszczową spod psiej budy, pokolorowany w obróbce.
Wyklikane z mobilka
fajne sa te dwa w drugim efekt jakby jakas mega rzeka![]()
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Dawno nic nie było, wrzucam więc coś dla podtrzymania tematu![]()
1- bardzo podobają mi się barwykadr już nie bardzo...
2- dosyć fajne, przydałoby się troche kontrastu dodać MZ i bedzie git
3- najmniej podoba mi się z tej serii
4- podoba mi się, nie wiem czemu ale podoba
5 - ładne, dobre
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"