Wiecie może coś na temat ewentualnej współpracy lampy błyskowej Sunpak Auto 124 i cyfrówki Olympusa E-420?
![]()
Wiecie może coś na temat ewentualnej współpracy lampy błyskowej Sunpak Auto 124 i cyfrówki Olympusa E-420?
![]()
niewiem co to za lampa ale jesli to ta co w linku z allegro
http://www.allegro.pl/item663817068_...4_polecam.html
to lepiej dac sobie spokój taka lampa moze spalić ci aparat![]()
jesli chcesz cos taniego by robic zdjecia na imprezach rodzinnych wystarczy Ci tumax za 450 zl mam taka i do moich celow sie sprawdza
Jestem taką marionetką nieasertywną
"Pojęcie szumu jest pojęciem względnym."
Nie ta, ale taka samaFajna cena
))) Ja miałam wziąć od znajomego, niby napięcie jest ok, ale odwagi brakuje żeby ją podłączyć
![]()
Stąd tutaj moje pytanie.
kiedys sie bawilem lampa blyskowa manualna i zawsze zdjecia wychodzily przepalone to ze to model auto to niema znaczenia i tak ttl nie bedzie działał juz lepsza masz lempe wbudowana bo jest w niej TTL
jedynie ta lampa moze Ci byc pomocna do budowy malego studia
Jestem taką marionetką nieasertywną
"Pojęcie szumu jest pojęciem względnym."
Dzięki za porady![]()
Swego czasu miałem Tumaxa,kosztuje stosunkowo niewiele,z E-510 radziła sobie nieźle,co prawda palnik można w niej tylko podnosić,brak możliwości obracania w poziomie ,ale z fotek takich typowo imprezowo/rodzinnych byłem zadowolony,nawet teraz żałuję że się jej pozbyłem.
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Ten o którym pisałem kosztuje grosze,też ma wspomaganie AF ledem,a nie spawarkę jak wbudowana,nie ma żadnych ustawień,tylko auto w TTL-u.Ale gdybym miał wydać 480 zeta na T386AFZ,to szczerze mówiąc wolałbym dołożyć i kupić FL-36.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Swego czasu miałem Tumaxa,kosztuje stosunkowo niewiele,z E-510 radziła sobie nieźle,co prawda palnik można w niej tylko podnosić,brak możliwości obracania w poziomie ,ale z fotek takich typowo imprezowo/rodzinnych byłem zadowolony,nawet teraz żałuję że się jej pozbyłem.
Ostatnio edytowane przez adamowski1 ; 18.06.09 o 00:10 Powód: Automatyczne scalenie postów