Ostatnio edytowane przez Hamlet ; 16.06.09 o 19:58
zamieszczając foty numeruj je po kolei, łatwiej będzie komentować
1- fajne, troszkę w lewo bym przesunął kadr, aby cień rozgwiazdy miał troszkę więcej przestrzeni, nie wiem jak mocno przekadrowałeś tą fotę, ale poniżej rozgwiazdy też fajne odbicie mogło powstać, białe nóżki lekko widać ;]
2- brudny kran, hmmm, no nie wiem co chciałeś pokazać na tym zdjęciu
3- fajny klimat, podoba mi się taka ciepła tonacja
ZD 14-45mm F/3.5-5.6 | -> Temat z moimi pracami <- | ZD 40-150mm F/3.5-4.5
Olympus 50-200mm F/2.8-3.5
| -> MOJA GALERIA OC <- |
Olympus E-510
Dzięki za cenne uwagi.
Jeśli chodzi o rozgwiazdę to nie miałem za dużego pola manewru co do tła, a co do kranu... No cóż, taki krzywy pomysł mi się uroił. Staram się uchwycić wszystko co przyjdzie mi do głowy.
Dzięki raz jeszcze, czekam na więcej![]()
pozdrawiam Michał / E-520
Mi się wydaje, że na ostatnim jest za symetrycznie. Takie sztywne jest chyba to zdjęcie, ale kolorki bardzo dobre.
E 510, ZD14-42, ZD18-180, ZD70-300, ZD35, FL-50R, M42System
rozgwiazda fajna ,zdjecie ma klimacik
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Mnie z kolei ostatnie się najbardziej podoba (może tylko ciut zbyt ciemno).
Jedna uwaga generalna - wstawiaj fotki bezpośrednio do wątku (poniżej link do poradnika jak to zrobić) - wiele osób nie lubi gdy linki przenoszą na inne strony...
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=12293
Pozdrawiam i czekam na kolejne foty...
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
rozgwiazda b. fajna, kran mi si eni epodoba, nie wiem co chciałes pokazać na tym zdjęciu, a 3 ok tylko jakos malo swiatla
Symetria w ostatnim razi, a jednocześnie brakuje w niej równych poziomów wina w lampkach. Mimo wszystko fotka do mnie nie przemawia. O kranie chyba nie ma co się rozpisywać.
Jedyne co ratuje tą serię to rozgiazda, która bardzo ładnie wyszła.
Ja za Puchatkiem- trzecie. Trochę inaczej skadrować, rozjaśnić. Zachować symetrię ( z zastrzeżeniem kowalikster-a) tylko w mniejszym kadrze np takim:
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
1. Rozgwiazda- fajnie wyszła: jest ostrość, podoba mi się kadr no i sam pomysł.
2. Kran: pomysł jak najbardziej ok, dobrze gdy człowiek ma fantazję. Przecież nigdzie nie jest napisane, że wolno focić tylko krajobrazy, koty i ludzi. Ale jak dla mnie trochę krzywo.
3. Podpisuję się pod Helmuth-em, jego wersja bardziej do mnie przemawia, jest tam więcej światła, fotka jest ostrzejsza.
Pozdrawiam
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach