a propos spadającego dekielka... w MM mozna kupic "sznurek" z przylepcem z jednej strony (od strony dekielka bo w moim dekilku brakuje otworu na inne jego zamocowanie) - zdaje egzamin wysmienicie juz 2-gi miesiąc![]()
a propos spadającego dekielka... w MM mozna kupic "sznurek" z przylepcem z jednej strony (od strony dekielka bo w moim dekilku brakuje otworu na inne jego zamocowanie) - zdaje egzamin wysmienicie juz 2-gi miesiąc![]()
niestety nie wiem w jaki sposób ale ten pyłek znalazł się w środku obiektywu, za soczewką, więc nie ma szans na własnoręczne usunięcie go.
Olympus C4000
Eee, jak na zdjęciach tego nie widać to bym się nie pzrejmowała.
C-4000 + 16MB + 128MB + tuleja + UV + statyw =)
Wiedźmie foty na PLFOTO
Prywatna galeria zdjęć Wiedźmy
dziękuję za rady, na pewno odpowiednio zabezpieczę swój aparat na wyjeździe i nie tylko wtedy. Może nawet opracuję swój niezwawodny patent jak chronić aparat przed wilgocią i mrozem...
pozdrawiam
OLYMPUS C-4000+statyw Velbon
Zapewne mamy taki sam dekielek, albo tego samego typu bo chyba do c4000 jest mniejsza średnica, bo w moim również nie było otworu, ale ja sobie go zrobiłemZamieszczone przez qwerty
Wywierciłem małym wiertełkiem 3 mm ,zdaje się, otwór na obrzeżu dekielka. Trzyma się wszystko wyśmienicie.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
dekielek 52 mm - trochę mnie to nerwow kosztowało bo po ukradzeniu sprzętu zjechałem ze Słowacji, następnego dnia do sklepu po nowy sprzęt (od razu filtry+tulejka), ale jak to bywa zabrakło własnie dekielkano i kolejnego dzionka ryzyk-fizyk
po drodze do Zakopca w MM (Bielsko-Biała) victory! dekielek sie tam znalazł
wiertła pod ręką nie mieli
ale był ten sznurek
![]()
Czy kurz w obiektywie podlega reklamacji?
Olympus C4000
zapewne tak... jesli jest niskiej jakosci![]()
pytam poważnie
Olympus C4000
wątpię ze uznają taki powod... ostatecznie są to elementy montowane nie ze 100% szczelnoscią... w kazdym razie jak ja kiedys o to zapytałem - jak jeszcze Eurocolor na maile odpowiadałto zbagatelizowali problem...