Lekcja 1: nie łam zasad kadrowania do czasu, aż nie uznasz, ze złamanie ich coś da.
Lekcja 2: ostra przeróbka nie jest dobrą na początek
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
A coś Ty temu kotu zrobił? Jak można tek potraktować pięknego zwierzaka.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Aż tak go skrzywdziłem?![]()
portret ładnej dziewczyny i skoki na łące były robione przy zbyt ostrym/kontrastowym świetle i są lekko prześwietlone.
Na początek witam kolejnego olymaniaka z Koszalina strasznie mało nas tutaj.
O zdjęciach kiedy indziej
Na pocatek numeruj foty w jakiś normalny sposób będzie łatwiej się do nich odnosić.
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
jest slab.o,ale nie przejmuj sie ja tez dostaje baty.nie rob nic kotu naturalnie wyglada lepiej.
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Witam,
Chyba ci ten kot zalazł za skórę skoro go tak potraktowałeś tą obróbką.
Laski trochę przepalone, mimo że nie widać aby były palące.
Proponowałbym trochę zmniejszyć obróbkę, bo ją zbyt mocną robisz.
Kadrowanie też trochę leży. Ostrość ci uciekła po zmniejszeniu pewnie.
Tyle by było krytyki.
Zdjęcia wg mnie byłyby lepsze i ciekawsze gdybyś ich nie przekombinował, ogólnie zamysł dobry - gorzej z wykonaniem (ale nie łam się bo ja mam taki sam problem).
Pozdrawiam i czekam na kolejne pstryki.
Prawie wszystko już napisano...
Obydwa pierwsze koty są MSZ zmasakrowane obróbką
Portrecik - z całego zestawu chyba najlepiej (choć się kompletnie nie znam na portretach)
Dziewczyny - lekko przepalone i za ciasno u góry - może kadr pionowy byłby lepszy)
Ostatnie - Zwracaj uwagę na przypadkowe przedmioty w kadrze - tutaj bardzo przeszkadza obcięty plecak przy prawej krawędzi (odciąga uwagę)...
Pozdrawiam...
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Ostatni najbardziej do mnie przemawia- pomysł, kolory... Poprawiłabym tylko dwie rzeczy:
- plecak z prawej razi, nie powinien znaleść się w kadrze
- zdjęcie zrobiłabym na wprost, a nie z ukosa, żeby ując wszystkie trzy anioły w tle.
Pozdrawiam
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach